Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.09.2012 - 07:19  //  aktualizácia: 21.09.2012 - 07:19  //  zobrazené: 402

Verejná zbierka Dni nezábudiek

dni_nezabudiekV dňoch 10. - 13. 10. 2012 sa v našom meste bude konať celoslovenská verejná zbierka Dni nezábudiek, ktoré pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia organizuje Liga za duševné zdravie SR, a to už po deviaty krát.



 

Liga za duševné zdravie SR je neziskové, humanitné a nezávislé záujmové združenie, ktorého cieľom je aktívna podpora duševného zdravia,  prevencia duševných porúch a snaha o zlepšenie podmienok starostlivosti o duševne chorých vo všetkých sférach života. V duchu poslednej vymenovanej aktivity sa Liga rozhodla nasmerovať tohtoročnú  pripravovanú kampaň na podporu rozvoja preventívnych aktivít a samotnej prevencie v oblasti duševného zdravia,  pretože duševné zdravie je súčasťou fyzického zdravia. Tomuto cieľu venujeme aj tohtoročnú celoslovenskú verejnú zbierku Dni nezábudiek, ktorú organizujeme v spolupráci s Úniou materských centier a občianskymi združeniami (povolenie zbierky MV SR pod č. SVS-OVVS3-2012/011904 ). Zbierka je spojená s vyberaním dobrovoľných finančných prostriedkov darcov za umelé kvietky – nezábudky, ktoré verejnosti ponúkajú dobrovoľníci z radov študentov stredných, prípadne vysokých škôl.

Cieľom kampane a zbierky je podpora rozvoja siete starostlivosti o ľudí s duševnými ochoreniami a ich sociálneho začlenenia. Výťažok z predaja nezábudiek využije Liga na podporu aktivít, ktoré sú v súlade s cieľmi a poslaním Ligy, na podporu projektov chránených dielní, chránenej práce, chráneného bývania, podporu vzdelávania, podporu stacionárov na zmysluplné a tvorivé trávenie voľného času a prevencie v oblasti duševného zdravia.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!