Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 09, 2024
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 16.09.2019 - 13:09  //  aktualizácia: 12.09.2019 - 13:13  //  zobrazené: 1070

Senický týždeň dobrovoľníctva

Blíži sa Senický týždeň dobrovoľníctva

Chceš ďalšiu farbu trička do zbierky? Zapoj sa v niektorý deň od 16. do 21. septembra do deviateho ročníka Senického týždňa dobrovoľníctva a skompletizuj svoju zbierku. Týždeň dobrovoľníctva je však nielen o tričkách, ale hlavne o pomoci druhým. Niečím malým obdarovať. Niečo spraviť, opraviť. Či len vyčarovať úsmev svojou pozornosťou. Každý deň si dobrovoľníci z radov študentov pripravia aktivity, ktoré budú realizovať vo svojom voľnom čase. To je hlavné posolstvo Senického týždňa dobrovoľníctva. Spraviť niečo pre druhých ...

Týždeň dobrovoľníctva začína v pondelok už tradične Rannou kávou. Dobrovoľníci s kávou v ruke, koláčmi na tanieri a úsmevom na perách spríjemnia rannú cestu ľudí do práce. Táto aktivita je súčasťou Európskeho týždňa mobility. Takže nezabudnite nechať auto doma. Poobede dobrovoľníci navštívia seniorov v Zariadení soc. služieb v parku. S výstižným názvom tejto aktivity - Juniori seniorom - si pripravia zopár piesní, obdaria ich koláčmi, ale hlavne strávia s nimi čas.

V utorok sa dobrovoľníci rozdelia. O pomoc ich poprosili z Útulku pre psíkov. Vodítko na venčenie vymenia za lopatu a rukavice a pomôžu s čistením skladu. Ostatní budú zbierať odpadky a čistiť mesto.

Streda bude patriť aktivite Dobrovoľníci deťom. Dobrovoľníci si v parku pre deti pripravia 10 stanovísk. Budú nachystané nové úlohy, ale aj skákacie hrady, či trocha ekológie.

Vo štvrtok bude v rámci Európskeho týždňa mobility celý deň jazdiť po meste MHD zdarma. V tento deň bude pre dobrovoľníkov nachystaná veľká Stmeľovačka - ako odmena za celoročnú pomoc na akciách v meste. Môžu sa tešiť na turnaje v plážovom volejbale, spikeballe, frisbee. Každý dobrovoľník dostane špekáčik na opekanie a kofolu. Dobrovoľníkom osobne príde poďakovať aj  primátor mesta Martin Džačovský, ktorý dobrovoľníctvo už niekoľko rokov podporuje.

Na sobotu si dobrovoľníci nechali každoročnú aktivitu Zveľaďovanie Škodáčkovho mlyna, ktorá trvá už od roku 2011. Dobrovoľníci sa snažia vždy niečo malé opraviť, či pomôcť s ošetrovaním dreva.

V sobotu zakončí Senický týždeň dobrovoľníctva na cyklistických pretekoch Okolo Slovenska. V meste sa očakáva veľa fanúšikov cyklistiky. No nielen im chcú dobrovoľníci ukázať, o čom Senický týždeň dobrovoľníctva je. Odprezentujú tu ako senickí študenti/dobrovoľníci pomáhajú vo svojom voľnom čase druhým. Bude to zároveň ukončenie Európskeho týždňa mobility v našom meste, ktorý prebieha súčasne s týždňom dobrovoľníctva.

 

 

Záujemcovia o dobrovoľníctvo

Všetky časy a miesta nájdete v priloženom plagáte. Keď sa rozhodnete zapojiť, stačí prísť v danú hodinu na miesto a stať sa dobrovoľníkom. Ak by ste sa chceli zapojiť vlastnou aktivitou, niečo očistiť, natrieť, zbierať odpadky, či iné, napíšte nám na mail europedirect@senica.sk a my ti zabezpečíme všetko potrebné (pomôcky, možno aj dobrovoľníkov a tričko....)

My, Saška, Ani a Marek, z Informačného centra Europe Direct sa tešíme na všetkých dobrovoľníkov.

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!