Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 08.11.2019 - 15:18  //  aktualizácia: 21.10.2019 - 15:31  //  zobrazené: 2588

Martinské svetlonosenie

Martinské svetlonosenie sa stalo už tradičným senickým novembrovým podujatím, kedy si pripomíname sv. Martina, ktorého má Senica v erbe. Zároveň deti nosia ulicami mesta svetlo, preto má podujatie názov Martinské svetlonosenie. Tento rok sa toto podujatie uskutoční v piatok 8. 11. 2019. A máte sa na čo tešiť! Podujatie bude NOVÉ a bude INÉ.

Na úvod podujatia sa opäť stretneme v parku pri DAVe, kde deti rozsvietia priestor rozžiarenými lampiónmi, či svetielkujúcimi led balónikmi a tie potom ponesieme ulicami mesta, presvietime svetlom všetky tmavé kúty a nazrieme aj do najtajnejších zákutí.

A aby sme začiatok programu na námestí  o 17,00 hod. stihli  všetci, sprievod od DAV-u vyrazí už  o 16,15 hod.

Svetlo by malo doprevádzať malých svetlonosov celou trasou. Osvetlený bude tradične nielen most cez potok, ale aj rôzne zákutia po ceste.

Na  námestie príde sprievod na čele s dychovým triom J. Jankoviča, študentským parlamentom, žiakmi základných škôl v meste Senica. Tu bude pripravený hlavný program. Nebude chýbať  symbolika svetla. Pódium a námestie osvieti laserová show. Aj ďalší program bude plný svetelných efektov počas LED SHOW. 

V tento deň si zároveň pripomenieme blížiace sa výročie 17. novembra.  Presunieme sa 30 rokov späť a spomenieme si na Nežnú revolúciu. Novembrové udalosti si v Senici pripomenieme o niekoľko dní skôr, aby sa Seničania mohli zúčastniť veľkých celoslovenských osláv v našom hlavnom meste.

Na námestí si Študentský parlament mesta Senica pripravil expozíciu ĎAKUJEME ´89. Taktiež si pozrieme videozáznamy z 89 roku a zahráme si piesne, ktoré sa hrávali na námestiach v tej dobe. 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!