Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 04.08.2021 - 11:19  //  aktualizácia: 02.07.2021 - 11:34  //  zobrazené: 1352

Kultúrne stredy na priehrade

Kultúrne stredy na Kunove je projekt, ktorý si pripravili tento rok OZ Element Senica v spolupráci s Mestom Senica, Mestským kultúrnym strediskom Senica a Rekreačnými službami mesta Senica.
Projekt bol podporený z Fondu pro Senica.

 

7.7.2021 o 16:00 – 19:00 hod.  Detský herečký workshop  - Čaro oživeného materiálu

Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada

- objavíte čaro oživených predmetov, „zahráte sa“ s nimi, budete medzi nimi vytvárať vzťahy...

- oprášite si schopnosť improvizácie

- dozviete sa, ako si jednoduchým oživením predmetov z domácnosti, školy, či oblečenia vytvoríte kúzelný svet fantázie plný nekonečných príbehov a hier

 

Workshop je určený pre všetky deti, ktoré chcú pozerať na svet iným, divadelným  pohľadom. Menšie deti (3-5ročné) v prítomnosti rodičov, staršie aj samostatne…. vítaní sú aj teenageri, dospelí…. skrátka ktokoľvek, kto miluje divadlo

 

Čo vás čaká?

V 2-3 hodinovom bloku sa s deťmi cez hry zoznámime. Následne si ukážeme, ako

pozerať na rôzne materiály a predmety, budeme skúšať čo nám ponúkajú v rámci

divadelného hrania, zahráme si krátke etudky. Deti sa dozvedia aj základy

bábkohereckého hrania, dostanú tipy a nápady. A odnesú si množstvo dobrej nálady a diplom na pamiatku.

 

Kto som:

Kika Letková - vyštudovaná pedagogička a bábkoherečka s 16 ročnou bábkohereckou praxou a 6 ročnou pedagogickou praxou.  Od roku 2005 mám svoje Divadlo MaKiLe a menšie deti ma môžu poznať aj ako Lienku Kikilienku z mojich predstavení, alebo Žabku Gabku zo Spievankova. Milujem divadlo v akejkoľvek forme, pričom alternatívne formy, kam radím bábkové formy i divadlo s predmetmi, ma fascinujú najviac. A deti - čím dlhšie pracujem s deťmi, tým viac som z nich "ohúrená", z tej obrovskej slobody, fantázie a originality, ktorou disponujú.

 

 

14.7.2021 19:00 – 20:30 WoodPack Brothers

Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada

 

Boris Čellár - gitara, WoodPack, perkusie, flauty, spev

Ajdži Sabo - bicie, perkusie, spev

Michal Fedor - perkusie, synth

WoodPack Brothers
WoodPack Brothers je neorganizované stretnutie profesionálnych hudobníkov a perkusionistov, ktorí prepadli slovenskému intuitívnemu hudobnému nástroju menom WoodPack. WoodPack je rytmicko – melodický hudobný nástroj ručne varábaný na Slovensku z vysoko rezonančného kvalitného dreva. V každom jednom prípade ide o originál a neexistujú dva rovnaké nástroje s rovnakým vizuálom či zvukom. Medzi členov patria napr. Boris Čellár, Ajdži Sabo, Michal Fedor, Richard Salay, Eddy Portella, David Juraj Raši, Daniel Griglák, Ondrej Kopecký... Hudobné zoskupenie WoodPack Brothers je organické a vždy iné, nakoľko združuje profesionálne vyťažených hudobníkov.


VIDEO:
https://youtu.be/kcWqTIvcGwU

 

 

28.7.2021 19:00 – 20:30 Jozef Banáš, hudobný doprovod Viera Šusteková a hostia

Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada

Literárny večer  na ktorom sa predstaví   spisovateľ Jozef Banáš so svojimi knihami Dementi, Idioti v politike a Somár je Švajčiar, ale aj najnovší román „Nádherná smrť v Altaji“ ako aj

román „Prebijem sa! Štefánik“.

Knihy na predaj za zvýhodnené ceny a následná autogramiáda.

 

O autorovi:

Je najprekladanejším a patrí medzi najpredávanejších slovenských spisovateľov. Je finalistom nemeckej literárnej ceny Johanna Gottfrieda Seumeho za rok 2011 s románom „Zóna nadšenia (Jubelzone“), nositeľom Národnej ceny Ruskej federácie Najlepšie kniha roka 2020 v kategórii biografie za román: „Prebijem sa!“ Štefánik“, nositeľom ocenení Zlatá kniha, Platinová kniha, Cena SC PEN, Cena Slovenských pohľadov, Panta Rhei Awards, Čitateľský top titul, Kniha roka, Kniha Kysúc, Zlaté pero Ladislava Ťažkého, Prémia Vladimíra Ferka, Hlavná cena Literárneho fondu za román Prebijem sa! Štefánik, ktorý sa v roku 2020 stal odporúčanou literatúrou.

 

Jeho diela vyšli v Českej republike, Poľsku, Nemecku, na Ukrajine, v Rusku, v Maďarsku, Bulharsku, Indii, Turecku, Sýrii, Egypte, Španielsku, USA, Chorvátsku a v Srbsku. Román Kód 1 vyšiel v najväčšom indickom vydavateľstve Rajpal & Sons, v roku 2020 sa stal bestsellerom na Amazone v kategórii kresťanskej literatúry, magazín španielskej kráľovskej futbalovej federácie Fútbol priniesol jeho poviedku Messiho zázrak. V roku 2019 vydal Odeon jeho preklad eseje Stefana Zweiga: Vor dem Sturm (Pred búrkou).

 

Jozef Banáš vydal tridsaťosem kníh, z toho dvadsaťšesť v zahraničí. Mnohé dosahujú desaťtisícové náklady – z románu Kód 9 sa predalo vyše 55-tisíc výtlačkov.

 

 

4.8.2021 16.00-19.00 Detská letná výtvarná dielnička Zuzana Krčmáriková

Ihrisko nad lodenicou – Kunovská priehrada

 

Pozývame deti na malé letné tvorenie. Budeme spolu čarovať s farbami a necháme sa unášať na vlnách fantázie. Stačí iba prísť. Zvládnuť toto kúzlo Vám pomôže Zuzka.

Počet detí je limitovaný na 25.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!