Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.01.2010 - 17:34  //  aktualizácia: 12.06.2017 - 00:08  //  zobrazené: 751

Kunovský vodník lákal turistov

slovakiatour_m.jpgMesto Senica  sa v termíne 21. - 24. januára 2010 zúčastnilo na najväčšom slovenskom medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR. Senický stánok bol súčasťou spoločnej expozície Združenia miest a obcí záhorskej oblasti.

 

Tento rok bola  expozícia  nášho mesta o rozlohe 50 m2 odetá do nového šatu vychádzajúceho z jednotného vizuálneho štýlu, ktoré mesto začalo zavádzať spoločne s novým logom. V rovnakom štýle boli verejnosti predstavené aj nové propagačné materiály o Senici. Senica na výstave zastupovala nielen naše mesto ale i celý okres, a tak návštevníci našli v našej expozícii informácie i z okolitých obcí.


Nový stánok sa mohol zrealizovať vďaka finančným prostriedkom z projektu s názvom Rozhlédni sa a poznávej  z Programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007-2013.  V rámci tohto projektu bolo našim spoluvystavovateľom partnerské mesto Velké Pavlovice, ktoré je známe aj ako srdce moravského vinárstva. A tak mohli návštevníci nášho stánku ochutnať  z niekoľkých druhov moravského vínka. 

 

Najväčším lákadlom  na návštevu mesta Senica a rekreačnej oblasti Kunovská priehrada bola pre verejnosť živá postavička Kunovského vodníka. Tento maskot sa počas celého leta bude na Kunove objavovať pri rôznych príležitostiach a kultúrnych podujatiach (vodnícka sezóna bude otvorená 26. 6. tradičným podujatím s rovnomennym názvom ako maskot Kunovskej priehrady - Kunovský vodník.) Pri senickej expozícii sa zastavovali nielen rodičia s deťmi, ale s vodníkom sa chcel odfotiť takmer každý. Ľudia sa pristavovali, pýtali sa na jeho pôvod, na priehradu, možnosti ubytovania, na podujatia v Senici... Viac informácií o Senici sa návštevníci výstavy mohli dozvedieť aj vďaka súťaži, kde po zodpovedaní troch krátkych otázok mohli vyhrať týždenný pobyt na Kunovskej priehrade. A záujem bol naozaj veľký. Do súťaže sa zapojilo 425 záujemcov, z ktorých každý chcel tento pobyt vyhrať.

 

Počas štyroch výstavných dní sa v našom stánku vystriedalo veľké množstvo významných návštev. Výstavu navštívil a pri senickom stánku sa pristavil aj prezident SR Ivan Gašparovič.

 

Aj keď sa mesto Senica propagovalo ako moderné mesto, stánok bol oživený aj kúskom tradície. Pre návštevníkov boli počas celej výstavy pripravené ukážky z výroby šúpolienok či veľkonočných kraslíc pomocou špeciálnych techník. Kúsok zo senickej kultúry predstavili herci Záhoráckeho divadla s úryvkami zo svojich hier Nedzela na Záhorí či Rómeo a Júlia a tiež dobre známi Senickí heligonkári. 

 

Realizáciu nášho stánku ako aj  výborne zvládnutú propagáciu nášho mesta na výstave zabezpečovali Rekreačné služby mesta Senica, spol s r.o..

rozhledni_se_a_poznavej.jpg

 

 

 

 

 


-lv-

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!