Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 01.02.2008 - 09:57  //  aktualizácia: 01.02.2008 - 09:57  //  zobrazené: 1181

Od februára po novom

Vitajte na novej internetovej stránke Mesta Senica!

Keďže internet je v súčasnosti najväčším informačným centrom na svete, internetové stránky mesta sú základným zdrojom informácií.
Jedným z dôvodov, prečo sa mesto rozhodlo vynoviť internetové stránky, bolo sprehľadnenie  informácií nachádzajúcich sa na stránke. Cieľom nových stránok je,  aby neslúžili len na jednosmerné podávanie informácií od orgánov mesta k obyvateľom, ale aj na diskusiu, kladenie dotazov a pripomienok, vrátane zvyšovania úrovne participácie občanov na chode samosprávy.


Nová stránka obsahuje niekoľko noviniek a v súčasnosti sa pracuje na ďalších rozšíreniach stránky. Snahou  autorov nového portálu a asi najväčšou novinkou je sprehľadnenie stránky pomocou farebného rozlíšenia jednotlivých sekcií v menu.  Obsah portálu je po novom rozdelený do piatich sekcií  – Mesto Senica, Úrady, inštitúcie a školy, Šport, kultúra a voľný čas, Obchod a podnikanie, Cestovný ruch a iné.
Novinkou na stránke je aj Elektronická úradná tabuľa, kde budú zverejnené v digitálnej podobe dokumenty nachádzajúce sa na oficiálnej úradnej tabuli pred budovou MsÚ. Onedlho bude stránka doplnená o ďalšie nové údaje a funkcionality samozrejme i o jazykové mutácie. Zaujímavou a pre občana užitočnou je pripravovaná rubrika „Ako vybaviť…”. Rubrika bude poskytovať triedené „návody” ako postupovať v rôznych životných situáciách. Samozrejmosťou sú i potrebné súvisiace tlačivá, ktoré si bude môcť užívateľ stiahnuť priamo z webu. Celá časť "Ako vybaviť" bude prvým ústretovým krokom k uľahčeniu komunikácie občana s úradom.
Pripravená je i obľúbená rubrika „riadková inzercia”. Tento modul bude pre užívateľov prístupný po registrácii a samozrejme zdarma.  
Vzhľadom k tomu, že www.senica.sk  sa používa ako marketingový nástroj, chceme ho využiť ako jeden z  nástrojov komunikácie samosprávy s občanom v oblasti získavania postrehov, návrhov a upozornení. V súčasnosti sa pripravuje technické riešenie rubriky Diskusné fórum (Otázky a odpovede), ktoré umožní realizovať neanonymnú, obojsmernú, objektívnu komunikáciu medzi predstaviteľmi mesta a občanmi. Ak budete mať otázky, ktoré sa budú týkať mesta alebo mestskej samosprávy, alebo nebudete vedieť ako a kde vybaviť konkrétnu záležitosť, po zaregistrovaní budete môcť napísať svoju otázku v priloženom formulári.  Každý neanonymný podnet bude predmetom odborného posúdenia. K tomu bude zverejnené stanovisko odborných zamestnancov mestského úradu. Plánujeme aj ďalšie možnosti interaktívnej komunikácie s návštevníkmi stránky - hlasovanie v rôznych anketách a prieskumoch, vyhľadávanie na stránke, rôzne súťaže spojené s tvorbou fotogalérií a pod.
Cieľom tejto novej formy obojstrannej komunikácie je zvýšiť spolupatričnosť obyvateľov s mestom a prispieť k dôveryhodnosti samosprávy.

Nová stránka prechádza teda kompletnou premenou nielen po vonkajšej stránke, ale aj mnohými obsahovými zmenami. Cieľom mesta je poskytovať informácie intuitívnym spôsobom a vo forme vyhovujúcej čo najširšiemu okruhu užívateľov.

Do tvorby novej stránky chceme zapojiť aj Vás, a preto budeme vďační za všetky námety a rady čo by mohlo byť súčasťou nášho nového spoločného portálu www.senica.sk, ktoré môžete pridávať k tomuto článku.

Prajeme si, aby ste sa na stránku radi vracali a vždy na nej našli niečo nové, čo Vás zaujíma.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!