Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.08.2022 - 12:13  //  aktualizácia: 22.08.2022 - 12:47  //  zobrazené: 1212

Poľská delegácia z partnerského Pultuska v Senici

Pondelok dopoludnia (22. 8. 2022) prijal primátor Senice Martin Džačovský delegáciu partnerského mesta Pultusk, ktoré leží 60 kilometrov na sever od Varšavy. Na radnicu zavítal primátor 19-tisícového Pultuska Wojciech Gregorczyk, jeho zástupca Mateusz Miloszewski, poslanec mestského zastupiteľstva Cezary Kordowski a trojica žien: Lidia Dworecka (vedúca oddelenia rozpočtu financií Mestského úradu Pultusk), Jolanta Zygmuntowicz (vedúca oddelenia komunálneho hospodárstva, poľnohospodárstva a ochrany životného prostredia MsÚ Pultusk) a manažérka Mestského strediska kultúry a umenia v Pultusku Paulina Ostrowska. Šesťčlenná delegácia zanechala podpisy v Pamätnej knihe mesta Senica.

Témou rozhovoru na radnici bola napríklad oblasť komunálnych odpadov, odlišnosti, ale aj naopak spoločné prvky fungovania systémov poľských a slovenských samospráv. Predstavitelia oboch miest sa venovali aj blížiacim sa Dňom patróna mesta Pultusk svätého Matúša, ktoré tamojšia radnica organizuje každoročne v polovici septembra, a na ktoré dostalo mesto Senica pozvanie. Záverom stretnutia primátor Pultuska Wojciech Gregorczyk poďakoval senickým partnerom za prijatie a bohatý program, ktorý sa podľa jeho slov stal zdrojom inšpirácie, a to nielen na poli kultúrnom.

Delegácia predstaviteľov poľského mesta Pultusk absolvovala v Senici 4-dňovú návštevu, v rámci ktorej stihla napríklad dve najväčšie záverečné podujatia senického kultúrneho leta: Senické senobranie a dostihy koní v Čáčove, ale aj návštevu nášho hlavného mesta, účasť na nedeľnej omši vo Farskom kostole navštívenia Panny Márie na Námestí oslobodenia, ako aj prehliadky a návštevy Múzea Senica, Kunovskej priehrady, mestských športovísk, rekonštruovanej budovy DAV-u, i neďalekého golfového rezortu. Po pondelkovom prijatí na radnici sa pultuská delegácia odobrala na spiatočnú cca 630 kilometrov dlhú cestu.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!