Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Pozvánky
publikované: 05.03.2019 - 09:34  //  aktualizácia: 26.02.2019 - 09:47  //  zobrazené: 1715

Pozvánka na podujatia Záhorskej knižnice v Týždni slovenských knižníc

Knižnice na celom svete nadväzujú na svoje historicky overené miesto v spoločnosti. Sú modernými inštitúciami s aktívnym vplyvom na spoločenský a kultúrny rozvoj obce, mesta, regiónu i kraja. Sú to práve knižnice, ktoré napriek množstvu rôznorodých problémov a nedostatku finančných prostriedkov ponúkajú pre svojich používateľov a návštevníkov veľa zaujímavého, nového, poučného i zábavného. Promptne reagujú na aktuálne potreby používateľov tak v priestoroch knižníc, ako aj elektronicky prostredníctvom internetu.

Na Slovensku je evidovaných takmer 4000 registrovaných knižníc a v ich fondoch sa nachádza skoro 40 miliónov zväzkov kníh.

Otvorením Týždňa slovenských knižníc 2019 v termíne od 4. – 8. marca  si zároveň pripomenieme tradíciu Mesiaca knihy, kedy budeme i v našej knižnici realizovať množstvo podujatí na podporu čítania detí.

Čím bude Týždeň slovenských knižníc naplnený v Záhorskej knižnici, ktorá je svojím fondom (viac ako 90-tisíc knižničných jednotiek) najväčšou knižnicou na Záhorí?

V seriáli podujatí bude v ponuke celá plejáda aktivít najmä pre detských čitateľov – tvorivé dielne, besedy so spisovateľmi, informatická príprava stredoškolákov, predajná výstava odbornej literatúry i príbehy z kníh ako výtvarná inšpirácia pre najmladších návštevníkov knižnice. Z tých najzaujímavejších pre dospelých vyberáme:

 

  • 5. 3. 2019 o 17.00 h  - autor literatúry faktu  Milan Zacha Kučera odhalí  tajomstvá o Ažbete  Báthory a nových objavoch v Čachtickom podzemí
  • 6. 3. 2019  od  9.00 do 15.00  h  - prezentácia vydavateľstva pedagogickej literatúry PORTAL  
  • 7.3. 2019 o 17.00 h  - prednáška Mgr. Blanky Vrablcovej o jarnom detoxe
  • 8.3. 2019 o 17.00 h  - o cestovateľských zážitkoch  spojených s prezentáciou  fotodokumentov z ostrova Bali   porozpráva ZuzanaKollárová

 

Všetky podujatia sa uskutočnia v priestoroch Záhorskej knižnice. Tešíme sa na stretnutie s Vami.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!