Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.04.2010 - 09:54  //  aktualizácia: 23.04.2010 - 09:54  //  zobrazené: 503

Škola získa na atraktívnosti

gymnazium_m.jpgSenické Gymnázium L. Novomeského zareagovalo na grantovú výzvu Európskej únie a spolu so Senickou regionálnou  agentúrou   Trnavského samosprávneho kraja  (SE RRA TTSK)  vypracovali projekt  Implementácia školského vzdelávacieho programu s inovovanými vzdelávacími metódami a pomôckami. Realizáciou  projektu sa  Gymnázium stane modernou vzdelávacou inštitúciou a škola získa na atraktívnosti.



Zmluva bola podpísaná v septembri 2009 a projekt bude ukončený 30. septembra 2011. Celkové oprávnené výdavky  na realizáciu aktivít  sú 294 175 eur. Zdroje zriaďovateľa Trnavského samosprávneho kraja sa na financovaní spolupodieľajú 5 percentami. Tieto základné údaje prezentovali na tlačovej besede 30. marca riaditeľ školy Pavel Otépka a členovia projektového tímu  zástupkyňa riaditeľa Gymnázia Zlata Hečková a za SE RRA TTSK  Martin Lidaj a Roman Krištofík.

Cieľom projektu je obsahová prestavba  vzdelávania s využitím inovovaných foriem  a metód, pripraviť absolventa školy pre potreby vedomostnej spoločnosti a pre ďalšie vzdelávanie, tiež tvorba školských vzdelávacích programov a posilnenie vzdelávacích kompetencií  pedagógov. Zásadne sa zmenia učebné pomôcky pre študentov a zavedú sa nové IKT.   Peniaze z projektu budú použité hlavne na nákup trojrozmerných pomôcok pre prírodovedné predmety matematika, fyzika, chémia, biológia, geografia, ďalej na nákup interaktívnych tabúľ, elektronických katedier, na nákup výukového softwaru. Zmena sa však prejaví vo vyučovaní všetkých predmetov.

Podľa riaditeľa školy P. Otépku podstatou projektu je posunúť školu kvalitatívne na vyššiu úroveň, čím chcú docieliť zvýšenie počtu študentov. Po realizácii projektu  bude patriť k najmodernejšie vybaveným školám svojho druhu na Slovensku.

bar

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!