Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 30.08.2013 - 08:56  //  aktualizácia: 30.08.2013 - 08:56  //  zobrazené: 345

Školy pripravené na príchod žiakov

back_to_schoolTento rok školy otvárajú svoje brány v pondelok 2. septembra. Hoci boli školy bez detí, život v nich celkom nezastal ani cez prázdniny. Do práce v areáloch materských a základných škôl a Základnej umeleckej školy sa pustili pracovníci iných profesií i samotní učitelia, aby deti privítali v upravených, vylepšených a krajších priestoroch. Maľovalo sa, natieralo, upratovalo, robila sa údržba zariadení...



Podľa riaditeľky Materskej školy Marty Haslovej v elokovaných triedach (ET) Materskej školy počas leta okrem bežných údržbárskych prác urobili aj niektoré zásadnejšie zmeny. V ET Kolónia vymenili na celej budove okná, v ET Čáčov zrekonštruovali sociálne zariadenia, opravili strop v kuchyni. V ET na L. Novomeského opravili strešný plášť.
Najzásadnejšie zmeny sa udiali v ZŠ na Ulici V. Paulínyho-Tótha, kde zbúrali starú a postavili novú prechodovú chodbu, urobili nové chemicko-fyzikálne laboratórium a jazykovú učebňu pre 1. stupeň. Riaditeľka školy Slavomíra Melišová informovala, že okrem toho vybavili žiacku knižnicu novým nábytkom a vybudovali jednu novú šatňu, pribudli i dvere zo Školského klubu priamo na školský dvor.
Ako nás informoval riaditeľ ZŠ na Komenského ulici Krzysztof Siwiec, okrem vymaľovania a úprav priestorov počas leta namontovali mantinely na viacúčelovom ihrisku, vetrací systém a digestory v školskej jedálni.
Riaditeľka ZŠ na Sadovej ulici Svetlana Chábelová povedala, že letné práce boli zamerané na kompletnú rekonštrukciu sociálnych zariadení v telocvičniach a renováciu palubovky v malej a veľkej telocvični. V školskej kuchyni nanovo nainštalovali a sprevádzkovali klimatizačnú jednotku, vymenili kotol na ohrev teplej úžitkovej vody.
V ZŠ na Mudrochovej ulici podľa riaditeľa  Mariána Krištofoviča okrem iného vymenili pôvodné okná za plastové na 1. a 2. poschodí v štyroch učebniach a jednom kabinete.
Základná umelecká škola je podľa informácií riaditeľa Milana Gála po drobných údržbárskych prácach, generálnom upratovaní a rekonštrukčných prácach v divadelnom štúdiu pripravená privítať žiakov.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!