Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.04.2008 - 10:28  //  aktualizácia: 23.04.2008 - 10:28  //  zobrazené: 1955

Úspech OA na celonárodnom kole súťaže Mladý Európan

 Dňa 17. apríla vyvrcholil v hoteli Kormorán v Čilistove celonárodným kolom tretí ročník vedomostnej súťaže Mladý Európan, ktorú organizuje Zastúpenie Európskej komisie v SR v spolupráci s Úradom vlády SR a Slovenskou asociáciou informačných centier Európskej únie. Do celonárodného finále sa cez regionálne kolo prebojovali aj študenti z Obchodnej akadémie v Senici a naše mesto reprezentovali naozaj výborne.



V národnom finále súťažilo 12 trojčlenných tímov študentov, víťazov regionálnych kôl, na ktorých sa zúčastnilo celkovo viac než 1000 študentov zo 120 gymnázií a stredných škôl z celého Slovenska. Študenti tretích ročníkov si zmerali svoje sily vo vedomostiach o Európskej únii – jej histórii, geografii, osobnostiach, politikách i ekonomike.

Vo finále zvíťazilo družstvo z Gymnázia Spišská Nová Ves pred študentmi z Gymnázia v Stropkove a tretiu bronzovú priečku obsadili študenti z nášho regiónu z Obchodnej akadémie Senica - Miroslava Bačová, Lucia Klímová a Richard Vlasák, ktorí sa na súťaž pripravovali pod vedením Mgr. Viery Medňanskej.

Odovzdávanie cien sa konalo v rámci slávnostného otvorenia Minifestivalu európskeho filmu 7x7 v kine Tatra. Víťazom odovzdali ceny vedúca Zastúpenia Európskej komisie v SR Andrea Elscheková-Matisová a podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič. Prvé tri družstvá obdržali od Zastúpenia Európskej komisie v SR notebooky, Úrad vlády SR venoval cenné publikácie. Všetci ostatní finalisti získali hodnotné pripomienkové predmety a publikácie.


Ing. Ivona Klimentová
Europe Direct Senica



M.   Bačová, L. Klímová, R. Vlasák



Družstvo OA s managerkou ED



Pred prezidentským palácom v Bratislave



S nečakane bohatými odmenami





NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!