Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.02.2012 - 07:23  //  aktualizácia: 16.02.2012 - 07:23  //  zobrazené: 375

Zabezpečovanie zimnej údržby chodníkov v meste

udrzba_chodnika_mV decembri minulého roku konalo na Mestskom úrade v Senici pracovné rokovanie so zástupcami Technických služieb Senica a.s. a správcami bytových domov, na ktorom sa okrem iného rokovalo  o povinnosti  zabezpečiť schodnosť priľahlých chodníkov. 



Povinnosť   udržiavať   schodnosť   chodníkov  je   daná   v § 9 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb.   o    pozemných  komunikáciách  (cestný zákon)  v  platnom  znení.  V  ňom sa hovorí,   že  závady v schodnosti chodníkov, ktoré   vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom sú povinní odstrániť vlastníci, správcovia alebo užívatelia priľahlých nehnuteľností.  Táto  povinnosť   sa   týka   všetkých  nehnuteľností, či už ide o rodinné domy,   bytové  domy,   prevádzkové   jednotky   alebo   nehnuteľnosti  určené na podnikanie. Je   potrebné   povedať,   že   podľa § 9a uvedeného zákona vlastníci, správcovia   alebo   užívatelia   priľahlých   nehnuteľností zodpovedajú za škody, ktoré  vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom a neboli bez prieťahov odstránené.

V náväznosti na toto rokovanie bola spracovaná mapka, na ktorej je farebne odlíšené, kto na danom chodníku má povinnosť  zimnú údržbu vykonať.



Oddelenie VŽPaD
Mestského úradu v Senici


chodniky2012_500

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!