Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.05.2010 - 13:22  //  aktualizácia: 04.05.2010 - 13:22  //  zobrazené: 584

Hľadá sa Strom Senice

strom.jpgDnes niekto sedí v tieni, pretože ktosi kedysi dávno zasadil strom. (Warren Bufett)
Strom je dar. Má pre ľudí viacero významov. Spoločenská  hodnota stromu spočíva v jeho estetickej, zdravotno-relaxačnej i historickej osožnosti. V snahe zdôrazniť hodnotu stromu ako súčasti zelene vyhlasuje redakcia Naša Senica, Komisia pre životné prostredie pri MsZ Senica a občiansky aktivista Ing. Juraj Kabát súťaž Strom Senice.


Súťaž sa koná pod záštitou primátora Senice Ľ. Parízka.

Žiaci, študenti, dospelí občania môžu  svoje návrhy na Strom Senice posielať poštou na adresu redakcie Naša Senica, prípadne vhodnením  listu do schránky na prízemí Mestského úradu alebo e-mailom na adresu baroskova@msu.senica.sk . Všetky návrhy treba označiť názvom Strom Senice. Každý návrh na vyhlásenie Stromu Senice musí obsahovať fotografiu stromu, lokalitu a príbeh stromu. Kedy bol strom zasadený, za akých okolností, kto ho zasadil, čo tomu predchádzalo, s čím osobitým sa zasadenie stromu, prípadne jeho ďalší život, spája. Napísaný príbeh stromu  má byť osobným vyjadrením vzťahu navrhovateľa k stromu, v ktorom povie, prečo „je to môj strom“ a prečo je vhodný na ocenenie.

Organizátori vyberú najzaujímavejšie  návrhy. Po zverejnení nominácií občania v ankete rozhodnú, ktorý bude  Strom Senice a stane sa miestne chráneným stromom. Vaše návrhy očakávame v redakcii do 25. mája.


bar

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!