Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 17.04.2024 - 07:48  //  aktualizácia: 17.04.2024 - 08:31  //  zobrazené: 565

Nevidiaci a slabozrakí zhodnotili rok 2023

12. apríla na hodnotiacej členskej schôdzi Základnej organizácii Únie nevidiacich a slabozrakých Senica a Skalica predsedníčka Silvia Maláriková zhodnotila činnosť za minulý rok. Medzi podujatia, ktoré pripravujú na tento rok patria napr. oslava Dňa matiek, výlet do Košíc, opekačka na Uchánku, návštevy kultúrnych podujatí v meste, zbierka Biela pastelka či akadémia ku Dňu nevidiacich. Na všetkých akciách sa podieľa aj Združenie nevidiacich a slabozrakých, ktoré na schôdzi zastupovala jeho predsedníčka Mária Kuklišová.

Prítomným sa prihovoril predseda trnavskej krajskej rady únie Jozef Kopaj a za mestký úrad zástupca primátor Filip Lackovič: ”Naše oči – zrak sú jedným z hlavných nástrojov na poznávanie a chápanie sveta okolo nás. Pre nás vidiacich je zložité si len predstaviť, že tento dôležitý zmysel je pre niekoho celý život alebo jeho väčšinu nedostupný alebo ho vie využiť len v minimálnej miere. Čeliť všetkým výzvam a prekážkam života bez tohto zmyslu musí byť obzvlášť náročné.” Zároveň vyzval členov, aby ho aj s drobnými nápadmi, akými bolo napríklad predĺženie zábradlia na schodisku k mestskému úradu, ktoré zlepšia ich život, neváhali kontaktovať.

Členská základňa počíta momentálne 92, čo je dlhodobo stabilný počet. Tento rok ako posledná z organizácií pristúpili k zvýšeniu členského z troch eur na päť. V klubovni únie na Hurbanovej ulici sa raz mesačne stretáva výbor a robia tam všetky menšie akcie, prípadne si tam členovia môžu zacvičiť.

Predsedníčka Silvia Maláriková je vďačné za každú podporu: “Každá, aj malá podpora je pre nás dôležitá, aj túto členskú schôdzu nám sponzorsky vykryli mesto Holíč a Coop Jednota.”

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!