Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.05.2010 - 13:09  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:40  //  zobrazené: 637

Podpredseda vlády sa stretol so seniormi i učiteľmi

caplovic_m.jpgPodpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič navštívil 11. mája Senicu. Sprevádzali ho primátor Senice Ľubomír Parízek, viceprezident Fondu národného majetku Vladimír Kocourek a poradca primátora Peter Sadloň.
 
Ako predseda Rady vlády pre seniorov a zdravotne postihnutých ľudí zavítal D. Čaplovič najprv do Domu sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov, kde ho  privítala riaditeľka Zita Rišková.  Momentálne sa starajú o 320 klientov, z ktorých 15 žije v zariadení pre seniorov. Primátor Ľ. Parízek informoval, že Mesto Senica  ako vlastník objektu sa uchádza o grant z eurofondov, čo by prispelo k zlepšeniu podmienok pre klientov. V projekte sa počíta s opravou strechy, fasády objektu, s výmenou okien, vaní za sprchové kúty či výťahov. Práve vane a výťahy označili viacerí obyvatelia Domu sociálnych služieb a zariadenia pre seniorov za najviac problémové z hľadiska obslužnosti. 

Neskôr sa v zasadačke Mestského úradu stretol so zástupcami senickej organizácie Jednoty  dôchodcov Slovenska, Rady starších i predstaviteľov organizácií zastupujúcich 3. sektor.  Primátor Senice Ľ Parízek v úvode zdôraznil poslanie tejto  skupiny obyvateľov mesta, z ktorých mnohí sa zapájajú aj do aktivít samosprávy.   Podpredseda vlády SR Dušan Čaplovič na stretnutiach informoval o aktivitách vlády i na svojom poste voči cieľovej skupine. V diskusii na MsÚ  prítomní kritizovali tzv. vyplácanie dôchodkov starodôchodcom a novodôchodcom keď sa pri valorizácii ešte viac rozširujú rozdiely medzi nimi. Prítomní pranierovali tiež vznik nadácií pri veľkých podnikoch, ktoré využívajú 2 % dane viac – menej pre seba  a  3. sektor je potom ochudobnený o darcov. Zástupcovia 3. sektora nesúhlasia  ani s komplikovaným predkladaním projektov a vyplácaním peňazí až po jeho realizácii, keď mnohí nemajú peniaze a sú odkázaní len na financie z projektov. Zaujímali sa aj o riešenie problémov s rómskou menšinou.

Popoludní sa podpredseda vlády D. Čaplovič stretol na Mestskom úrade v Senici    so zástupcami základných i stredných škôl, ZUŠ a  CVČ v meste.


bar

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!