Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 07.05.2010 - 13:59  //  aktualizácia: 07.05.2010 - 13:59  //  zobrazené: 523

Polícia vyzýva: Vodiči spomaľte!

pz_sr.jpgMinulý týždeň bol na našich cestách mimoriadne tragický. Od stredy do nedele zaznamenala polícia 4 dopravné nehody, pri ktorých prišlo o život 5 ľudí. Napriek tomu, že polícia v tom čase vykonávala dopravno-bezpečnostnú akciu zameranú na dodržiavanie rýchlosti, pod všetky tieto nehody sa podpísala práve príliš vysoká rýchlosť.



    V stredu, 28. apríla, sa podvečer stala dopravná nehoda medzi Veľkým Mederom a Okočom. 21ročný vodič dostal v neprimeranej rýchlosti šmyk, zišiel s autom mimo cestu, kde sa viackrát prevrátilo. Pri tejto nehode zomrel 22 ročný vodič a neskôr aj jeho 21 ročný spolujazdec. Paradoxom je, že len tri dni pred touto nehodou polícia vodiča, ktorý zahynul, riešila v blokovom konaní za prekročenie rýchlosti.

    Vo štvrtok, 29. apríla, zomrela v Skalici pod kolesami autobusu 74 ročná cyklistka, ktorá mu pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedala prednosť.

    V sobotu, 1. mája, zomrel pri nehode medzi Sládkovičovom a Galantou 23 ročný spolujazdec. Vodič Fabie z Galanty dostal šmyk, následne zišiel z cesty a narazil do stromu. V dôsledku nárazu sa auto s osádkou piatich ľudí prevrátilo a zostalo na streche. Vodiča s ťažkými zraneniami previezol vrtuľník do nemocnice v Bratislave.

    V nedeľu, 2. mája, dostal vodič osobného auta Renault šmyk medzi obcami Dechtice a Naháč. Prešiel do protismeru a následne narazil do stromu. Pri nehode zahynula 69 ročná spolujazdkyňa.

    V spomínanom týždni polícia v Trnavskom kraji odhalila až 1089 priestupkov, pri ktorých vodiči prekročili maximálnu povolenú rýchlosť. Apelujeme preto na vodičov, aby jazdili podľa predpisov, dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť a tak predchádzali zbytočným stratám na životoch.

Martina Kredatusová
oddelenie komunikácie a prevencie
KR PZ  v Trnave


Výsledky dopravno-bezpečnostnej akcie

V rámci minulotýždňovej dopravno-bezpečnostnej akcie na cestách Trnavského kraja bolo skontrolovaných 1886 vodičov. V rámci týždňa sa do akcie zapojilo 202 príslušníkov dopravnej polície. Z celkového počtu skontrolovaných sme zistili až 17 vodičov, ktorí požili alkohol pred jazdou. Najväčším alkoholovým previnilcom bol vodič nákladného auta, ktorému pri kontrole bolo nameraných až 3,16 promile.

Taktiež sme sa počas akcie zamerali aj na cyklistov, z ktorých dvanásť bolo pod vplyvom alkoholu. Okrem jazdy pod vplyvom alkoholu sme odhalili ďalších 1295 priestupkov v doprave, z ktorých 30 bolo vyriešených napomenutím, 1245 blokovým konaním a 19 oznámením na dopravný inšpektorát.

Polícia upozorňuje vodičov, aby dodržiavali maximálnu povolenú rýchlosť, jazdili podľa predpisov a tak predchádzali zbytočným krízovým situáciám a následným tragédiám.    


Ľuboš Homola
Oddelenie komunikácie a prevencie KR PZ Trnave




NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!