Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 13.05.2010 - 13:59  //  aktualizácia: 12.06.2017 - 00:00  //  zobrazené: 487

S ministrom o obchvate Senice

vazny_m.jpgV podvečer 11. mája privítal primátor Senice Ľubomír  Parízek na radnici  ministra dopravy, pôst a telekomunikácií SR Ľubomíra Vážneho. Minister sa  následne  stretol s odborníkmi na dopravu a  poslancami Mestského zastupiteľstva v Senici.

 

Mesto Senica dlhodobo dopravnú situáciu vyhodnocuje ako najväčší problém mesta. Zo svojej pozície urobilo niektoré čiastkové riešenia na zlepšenie, ale zásadné kroky pri vybudovaní obchvatu mesta musí urobiť štát.   Primátor zdôraznil, že samospráva mesta už  vyčerpala svoje možnosti, preto vyvíja úsilie, aby sa ňou iniciovaný  začatý proces príprav  na vybudovanie obchvatu  nezastavil.

Po prezentácii zámerov mesta v oblasti riešenia dopravnej situácie minister Ľ. Vážny na margo  tzv. hlbockej  kruhovej križovatky konštatoval, že na základe uznesenia výjazdového rokovania vlády v Holíči vo februári t. r.  sa na jar 2011 začne s jej budovaním a križovatka by mala byť  hotová do októbra 2011. „Momentálne dopracovávame dokumentáciu pre ponuku, ktorá by mala byť na jeseň 2010 hotová  a do jari 2011 by mal byť hotový výber zhotoviteľa tejto stavby,“ doplnil minister Ľ. Vážny.  Doterajšie kroky Mesta Senica označil minister za veľmi ústretové. Mesto zabezpečilo  projektovú dokumentáciu – územné rozhodnutie, dokumentáciu pre stavebné povolenie  i stavebné povolenie. „Samotná stavba kruhovej križovatky  potrvá 3-4 mesiace,  no prípravné práce celý proces značne predlžujú,“ zhodnotil časovú náročnosť stavby minister Ľ. Vážny.

Časovo náročná je i príprava veľkého obchvatu Senice, ktorý je súčasťou riešenia cesty I/51 Senica – Jablonica – Trstín.  Tu je situácia podľa ministrových slov oveľa zložitejšia. “Za obchvatom Senice sme ešte len v plienkach a hľadáme variantné riešenia trás  a riešime proces EIA a potom nasledujú ďalšie stupne projektovej dokumentácie,“ povedal minister Ľ. Vážny.  Obchvat Senice je podľa neho  v lepšom štádiu, kde je už proces posudzovania vplyvov na životné prostredie ukončený. Momentálne rezort zabezpečuje dokumentáciu pre stavebné povolenie. Je reálne, aby sa v roku 2012 táto stavba v prvom úseku  začala a ukončená bola v roku 2014.

Viera Barošková
 

 

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!