Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 16.04.2024 - 11:38  //  aktualizácia: 16.04.2024 - 13:23  //  zobrazené: 722

Stretnutie stredoškolských študentských rád v Senici: networking a zdravý životný štýl

Študentský parlament mesta Senica je so svojou 22-ročnou históriou jedným z najdlhšie fungujúcich na Slovensku. Jeho členovia, ktorí sú zároveň členmi študentských rád na stredných školách, kde študujú, sami o sebe hovoria: „Sme mladí, aktívni a chceme zmeniť svet.“

Spoločné stretnutie stredoškolských študentských rád senických stredných škôl, ktoré sa uskutočnilo v priestoroch DAV-u v utorok 16. apríla, a ktoré organizačne zastrešil Študentský parlament Senice, poskytlo priestor na prezentáciu činností jednotlivých rád i na workshopy.

V úvode sa prítomným študentom, pedagógom a riaditeľom štyroch stredných škôl v Senici prihovorila predsedníčka parlamentu Lívia Valachovičová, ktorá podčiarkla aktívnu spoluprácu a podporu mesta Senica.

Angažovanosť stredoškolákov ocenil aj primátor mesta: Je veľmi povzbudivé vidieť, že mladí ľudia sa stále viac angažujú vo verejnom živote nášho mesta, ale aj svojich škôl. Ich zapojenie sa do vecí verejných totiž prináša nielen nové nápady a perspektívy, ale tiež posilňuje komunitný duch a buduje silnejšie väzby medzi nimi a mestom, v ktorom žijú a študujú.“

Pre členov študentských rád boli po prezentáciách pripravené dva worskhopy na témy networking a zdravý životný štýl, ktoré predniesli lektorky Michaela Dvorská z Národného inštitútu vzdelávania a mládeže a regionálna koordinátorka pre mládež Trnavského kraja Marta Hlavatá.

 

-tam-

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!