Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.05.2010 - 13:39  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:41  //  zobrazené: 404

V Senici bude čistejšie ovzdušie

zametac.jpgAlergikom na prach v meste Senica by sa malo od budúceho roka lepšie dýchať. Mestu sa totiž podarilo získať nenávratné finančné prostriedky na nákup novej čistiacej techniky v meste.

 

Finančné prostriedky na projekt Ovzdušie bez prachu v meste Senica vo výške 973 tisíc eur získalo mesto z operačného programu Životné prostredie, prioritná os č. 3 – Ochrana ovzdušia a minimalizácia nepriaznivých vplyvov zmeny klímy, operačný cieľ 3.1 Ochrana ovzdušia.  Financie budú použité na nákup zametacej a kropiacej techniky. Konkrétne pôjde o malú zametaciu techniku s objemom zásobníka 1,8 m3 určenú na čistenie chodníkov, veľkú techniku na cesty s objemom zásobníka 6 m3 a z kropiacej techniky bude zakúpená malá cisterna s objemom nádrže 4 m3 a veľká cisterna s objemom 10 m3.

Od projektu sa očakáva zvýšenie čistoty povrchu pozemných komunikácií a celkové zlepšenie kvality ovzdušia v meste.

Momentálne prebieha verejné obstarávanie na dodávateľov, ktoré bude ukončené v septembri. Následne bude zabezpečená technika a od začiatku roku 2011 budú nové stroje uvedené do prevádzky. Prevádzku novej čistiacej techniky budú zabezpečovať Technické služby mesta Senica.

-lv-

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!