Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 19.07.2012 - 10:19  //  aktualizácia: 19.07.2012 - 10:19  //  zobrazené: 347

Z Čáčova do Senice po spevnenom chodníku

logo_napis_vedla_mV dobe, keď sa začali využívať záhradky  v areáli Slovenského hodvábu bola od senickej časti Kolónia po bráničku do osady vybudovaná spevnená makadamová cestička. Ľudia zistili, že poza plot SH sa dá  rýchlejšie dostať zo Senice do Čáčova  a opačne,  a tak postupom času vznikol v tomto priestore vyšliapaný chodníček slúžiaci ako skratka viacerým Čáčovanom na ceste do centra Senice.  Pri zlom počasí, ale i zarastaním koridoru burinou sa stáva  chodník nepriechodným. Na podnet viacerých občanov sa mesto Senica  rozhodlo urobiť v tejto časti terénne úpravy a priestor medzi riekou Teplicou a plotom SH urobiť prístupnejším a bezpečnejším.


 

Terénne úpravy sa začali v týchto dňoch a za plotom SH sa už pohybujú ťažké mechanizmy. Podľa slov Ing. Sališa, vedúceho oddelenia výstavby MsÚ, bude terénnymi úpravami spevnený 970 m dlhý úsek. Tento bude tiež rozšírený na šírku 3 metre. „Úpravy začali odstránením náletových drevín. Spevnenie plochy bude spočívať v odobratí vrchnej časti zeminy v hĺbke asi 10 cm, vyrovnaní terénu, a následne rozprestretím a zhutnením vyfrézovanej asfaltovej drte, ktorú mesto získalo z opravy cesty medzi Senicou a Jablonicou“, spresnil postup prác Ing. Sališ. Po úprave chodníka budú z oboch strán inštalované oceľové stĺpiky, keďže  upravená plocha  nie je konštrukčne stavaná  a ani určená  na prechod motorovým vozidlám. Tieto úpravy sú realizované po dohode so Slovenským vodohospodárskym podnikom, povodím Moravy v Malackách.

 

Ak to počasie dovolí, terénne práce na úprave chodníka budú ukončené do konca júla. Ľudia sa tak už čoskoro budú môcť presúvať medzi Senicou a Čáčovom nielen rýchlejšie, ale najmä bezpečnejšie.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!