Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 04.01.2016 - 09:52  //  aktualizácia: 04.01.2016 - 09:52  //  zobrazené: 336

Novoročný príhovor primátora mesta

2016Vážení spoluobčania,

iba pred niekoľkými chvíľami sme sa rozlúčili s Vianočnými sviatkami a hodiny odbili posledné minúty odstupujúceho roku 2015. V domácnostiach vládla radostná, slávnostná rodinná pohoda, vzájomne ste si blahoželali a želali všetko najlepšie do nového roku 2016.



 

Nový rok nie je len údaj v kalendári, ale znamená aj začiatok nových plánov, predsavzatí, ktoré by sme počas nastávajúceho roka chceli uskutočniť v súkromnom i pracovnom živote. Je to však i čas obzretia sa späť a zhodnotenia toho, čo sme uplynulý rok zažili, vykonali, či nestihli urobiť. I život mesta je veľmi pestrý. Striedajú sa v ňom dni naplnené radosťou i smútkom, úspechy s nezdarom, ako aj dni dobré, veselé a šťastné.

Počas uplynulého roka sme prekonávali prekážky, ale aj sa tešili  z úspešných riešení a dokončených diel, s cieľom zlepšiť kvalitu života Seničanov. Všetkých nás ťaží riešenie dopravnej situácie. Uskutočnili sme rokovania na ministerstve dopravy, Slovenskej správe ciest, Trnavskom samosprávnom kraji, Krajskom úrade pre cestnú dopravu a komunikáciu, Údržby ciest pre oblasť Senica, s Okresným úradom odborom cestnej dopravy i Okresným dopravným inšpektorátom policajného zboru, ktorí sa vyjadrovali i k návrhom mestských výborov. Potešiteľnou skutočnosťou bolo uskutočnenie spoločného stretnutie týchto zástupcov štátnej správy na mestskom úrade, kde prišlo k akceptovaniu našich požiadaviek s prísľubom aktívnejšieho riešenia dopravy v našom meste. Na tieto rokovania nadviazalo i schválenie verejno záväzného nariadenia o parkovaní.

Absolvovali sme sedenia so štátnou správou, zamestnávateľmi, živnostníkmi, bankovým sektorom, občanmi športovými klubmi, umeleckými súbormi o riešeniach ich problémov ale i vzájomnej spolupráci. Venovali sme sa i problematike sociálnych služieb, zdravotníctva, školstva, tretieho sektora, života v prímestských častiach Čáčova, Kolónie, Kunova, Dolných a Horných Surovín. Závery z týchto stretnutí do budúcna iste prispejú k zlepšeniu poskytovaných služieb i skvalitnenia úrovne života.

Sme jedno z mála miest a obcí na Slovensku, ktoré nemá napriek bohatej histórie zriadenú pamätnú izbu či múzeum. Vízia pre nový rok je lepšia. Základné legislatívne dokumenty pre ich vznik mestskí poslanci schválili a prípravné práce môžu začať. S dobrým ohlasom sa stretlo i osadenie Záhoráckej steny slávy. Schválením Verejného záväzného nariadenia o plagátoch a vývesných plochách sme skrášlili verejné plochy, sprehľadnili oznamy o pripravovaných podujatiach a dodatkom k Fondu Pro Senica sa zreálni možnosť finančnej podpory voľnočasových aktivít. Významné úspechy sa dosiahli v modernizácii a zlepšenia materiálno technického vybavenia mestských jaslí, materských a základných škôl, kde sú vytvorené veľmi dobré podmienky pre stúpajúci trend skvalitňovania výchovno – vzdelávacieho procesu. Veľmi dobrú spoluprácu sme nadviazali  i s kultúrnymi inštitúciami, ktoré sú v zriaďovacej funkcii Trnavského samosprávneho kraja, Okresným hasičským a záchranným zborom, potvrdili sme záujem na pokračovaní družobno zahraničných stykov s partnerskými mestami z Veľkých Pavlovíc, Trutnova, Pultuska, Báču i Herzogenbuchsee.

Žijeme v hektickej dobe s niekoľko ročným nedostatkom finančných prostriedkov. To sťažuje plniť oprávnené požiadavky občanov na zvyšovanie kvality života. Som však presvedčený, že i v uplynulom roku sme spoločným úsilím zveľadili a zvýšili životnú úroveň. Dnešný príhovor chcem využiť i na poďakovanie všetkým, ktorí ste sa v uplynulom roku či už v podnikateľskej sfére, na rôznych úsekoch spoločenského, verejného i štátneho života, kultúry, duchovného života, športu, zdravotníctva, sociálnej oblasti, životného prostredia, bezpečnosti, súdnictva, dopravy, bankovníctva, poisťovníctva, tretieho sektora, masmédií vykonali veľa svedomitej, poctivej i organizátorskej  práce pre všestranný rozvoj nášho mesta.

Oprávnene si kladieme otázku: Bude tento rok lepší ako ten minulý? V novom roku začneme s postupnou realizáciou Plánu rozvoja mesta na najbližších 7 rokov s cieľom vybudovať, zlepšiť, skrášliť Senicu. Na to však bude potrebné vynaložiť veľa úsilia, práce, jednaní, projektov, ale aj dobrej vôle, ochoty, spolupráce a tolerancie. Verím, že spoločne priložíme ruku k dielu a úspešne splníme úlohy, pri ďalšom napredovaní.

Zaželajme si, aby sa krásny ľudský vzťah vzájomného podania si rúk, želania si všetkého dobrého prenieslo do zlepšenia medziľudských vzťahov, vzájomnej tolerancie, úcty a spolunažívania v našom meste do nových 366 dní, ktoré na nás už netrpezlivo čakajú.  Želám Vám veľa zdravia, šťastia, lásky a splnenie všetkých osobných predsavzatí.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!