Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 05.02.2010 - 13:15  //  aktualizácia: 05.02.2010 - 13:15  //  zobrazené: 706

Policajné správy zo senického regiónu

pz_sr.jpgPolícia obvinila v nedeľu z prečinu nebezpečného vyhrážania 24 ročného Seničana. V nedeľu popoludní muž na Ružovej ulici v Senici bez zjavnej príčiny začal slovne a neskôr i fyzicky napádať svojich rodinných príbuzných. Obzvlášť nebezpečným spôsobom sa vyhrážal smrťou a ublížením na zdraví aj svojim rodičom. Jeho vyčíňanie ukončila až policajná hliadka, ktorá muža predviedla na výsluch. Polícia ho obvinila zo spáchania prečinu a zároveň spracovala návrh na väzbu, ktorý sudca akceptoval. Mladíkovi za jeho konanie teraz hrozí až trojročné väzenie.            



Čo sa za mladi naučíš ...., si pravdepodobne povedali dvaja len deväťroční chlapci. V nedeľu podvečer sa chlapci zo Šaštína vlámali do rodinného domu v tejto obci. Rozbili sklo na dverách, otvorili ich a vošli do pivničných priestorov. Prešli až ku zamknutým dverám vedúcim do bytovej časti, ktoré ich však už zastavili. 40 ročnej majiteľke domu spôsobili škodu 30 €. Polícia chlapcov tesne po čine vypátrala avšak nakoľko sú maloletí, nie sú ešte trestne zodpovední. Svojím konaním sa dopustili trestného činu pokusu krádeže a porušovania domovej slobody, za čo je v trestnom zákone stanovená sadzba odňatia slobody až na dva roky.                   

Skalickí policajti do troch dní vypátrali troch mladíkov vo veku od 15 do 22 rokov, ktorí sa koncom týždňa vlámali do priestorov futbalového štadiónu v Chropove. Vo večerných hodinách vylomili dvere vedúce do budovy a následne šatne, odkiaľ odcudzili 10 futbalových lôpt. Zároveň z miestnosti bufetu odcudzili aj viacero druhov alkoholických nápojov. Obecnému úradu v Chropove krádežou spôsobili škodu za 470 €. Dvom plnoletým mladíkom teraz hrozí dvojročné väzenie, mladistvému rok.     

Holíčski policajti v stredu obvinili z prečinu krádeže vlámaním dvojicu 17 ročných mladistvých. V januári sa mladíci vlámali do pivničných priestorov bytového domu na Kukučínovej ulici v Holíči. Vstúpili do pivnice a odcudzili z nej dva snowboardy a lyžiarske palice. 23 ročnému Holíčanovi spôsobili škodu 180 €. Polícia mladíkov vypátrala a obvinila zo spáchania tohto činu. Teraz im za ich konanie hrozí ročné väzenie.       


Ľuboš Homola
Oddelenie komunikácie a prevencie
KR PZ  v Trnave

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!