Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 06.11.2009 - 11:09  //  aktualizácia: 06.11.2009 - 11:09  //  zobrazené: 618

Policajné správy zo senického regiónu

pz_sr.jpgSenická polícia v piatok /30.10./ obvinila z deväťnásobného prečinu podvodu 56 ročnú ženu zo Senice. Ako zástupkyňa spoločnosti poskytujúca rýchle finančné pôžičky od februára do konca marca roka 2009 vystavila v deviatich prípadoch falošné žiadosti na poskytnutie pôžičky. Všetky boli schválené a peniaze mala zástupkyňa spoločnosti osobne odovzdať žiadateľom. Nakoľko to bol z jej strany od samého začiatku podvod hotovosť si vždy ponechala a tak sa obohatila až o 3640 €. Teraz jej hrozí viacročné väzenie.


Polícia v pondelok /2.11./ obvinila z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody 26 ročného muža z Brodského. V októbri sa v obci vlámal najskôr do pivnice pri dome a následne do letnej kuchynky. Tu postupne odcudzil viac ako 6 kg medi, propán-butánové fľaše, vŕtačku, karbobrúsku a staršiu videokameru s príslušenstvom. 34 ročnému majiteľovi vecí tak spôsobil škodu za viac ako 200 €. Teraz mu hrozí až dvojročné väzenie.

Polícia v pondelok /2.11./ zadržala a obvinila z trestného činu nebezpečného vyhrážania 45 ročného Unínčana. Prvé napadnutie sa stalo v piatok /30.10./ v dome, kde spoločne žije so svojou 42 manželkou. Tej sa obzvlášť hrubým spôsobom vyhrážal zabitím a rozrezaním. Vyhrážky v žene vzbudili obavu o jej život a preto odišla z domu ku známym. Následne v pondelok /2.11./ vo večerných hodinách prišiel k domu ich známym, kde sa opätovne začal vyhrážať svojej žene. Na to už privolali políciu, kde hliadka muža na mieste spacifikovala a predviedla na policajnú stanicu. Po výsluchu mu bolo vznesené obvinenie a spracovaný návrh na väzobné stíhanie. Teraz mu hrozí väzenie od šesť mesiacov až na tri roky.

Policajná hliadka kontrolovala vo štvrtok (5.11.) v obci Cerová vodiča osobného auta Seat Ibiza. Kontrolou a následnou lustráciou v evidenciách policajti zistili, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a opakovane uložený zákaz viesť motorové vozidlá. Prvý trest dostal vodič v júli a to na dobu jedného roka. Druhý trest dostal v auguste, a to už na dobu troch rokov. Vzhľadom na to, že rozhodnutie správneho orgánu nerešpektoval a napriek tomu autom jazdil, dopustil sa trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V tomto prípade mu hrozí už trest odňatia slobody na dva roky.


Ľuboš Homola
Oddelenie komunikácie a prevencie
Krajské riaditeľstvo PZ SR

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!