Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.12.2023 - 11:15  //  aktualizácia: 23.12.2023 - 11:58  //  zobrazené: 503

Vianočný príhovor primátora

Vážení spoluobčania,

v týchto dňoch, keď vianočné svetielka rozsvecujú naše mestá a príbytky, je prirodzené zamýšľať sa nad významom Vianoc. Pretože málokedy nájdeme obdobie roka, ktoré by bolo tak hlboko spojené s emóciami, tradíciami a hodnotami. Či už Vianoce trávite v duchu kresťanských hodnôt a oslavujete narodenie Ježiška, alebo si proste užívate tieto sviatky v kruhu najbližších, verím, že sú vo Vašich rodinách tieto sviatky plné lásky a spolupatričnosti.

Vianoce sú aj časom spomienok. Spomíname si na detstvo, na ten čarovný čas očakávania prekvapení pod vianočným stromčekom. Vianoce sú príležitosťou na pripomenutie si, aké dôležité sú rodinné a priateľské väzby, ktoré nám dodávajú silu a podporu.

Vianoce sú tiež o dávaní. Darčeky, ktorými obdarovávame, nám dávajú príležitosť prejaviť lásku a vďačnosť tým, ktorí nám sú drahí. No darovanie môže byť aj viac než zakúpenie darčeka. Môže to byť darovanie svojho času, pozornosti alebo úsilia pre tých, ktorí to potrebujú.

Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili do tvorby tohtoročných senických Vianoc a tým nám všetkým spríjemnili adventný čas.

Naše myšlienky v tomto čase patria aj rodinám obetí štvrtkových tragických udalostí v Prahe, zdieľame ich bolesť a vyslovujeme najhlbšiu sústrasť.

Milí priatelia,
prajem Vám požehnané, pokojné a šťastné Vianoce.

 

Martin Džačovský
primátor mesta Senica

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!