Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.05.2011 - 08:31  //  aktualizácia: 09.05.2011 - 08:31  //  zobrazené: 422

Chýbajú Vám informácie o obyvateľstve, podnikateľoch, či fungovaní samosprávy?

logo_napis_vedla_mMesto Senica sa neustále snaží zlepšovať služby pre svojich občanov. Jedným z cieľov samosprávy je aj zlepšiť a zefektívniť komunikáciu medzi mestským úradom a občanmi, a tak mesto  pripravilo  pre občanov nový portál  eGov.

Cieľom tohto portálu  je prehľadnou a prístupnou formou poskytnúť širokej verejnosti informácie o meste. Všetky údaje zobrazované na stránkach eGov sú napojené na informačný systém mesta.



Verejná sekcia a privátna sekcia

Pre všetkých návštevníkov portálu bude prístupná verejná sekcia. Tu nájdu informácie o administratívnom členení mesta, o počte obyvateľov a ich vekovej štruktúre, o prevádzkach , či podnikateľských subjektoch v meste, ďalej informácie o samospráve, zasadaniach a uzneseniach, o stave schváleného rozpočtu mesta, ako aj  všetky zmluvy, faktúry a objednávky mesta s rozšírenou funkciou vyhľadávania.

 

Druhou časťou bude v budúcnosti privátna sekcia. Tu si budú môcť občania a firmy  po prevzatí prístupového mena a hesla pozrieť všetky údaje, ktoré eviduje mestský úrad voči ich osobe, resp. firme v informačnom systéme (napr. základné osobné údaje, informácie o daňových poplatkoch, priestupkoch, vlastníckych vzťahoch, zmluvných vzťahoch atď.). Heslo na vstup do privátnej sekcie bude možné získať osobne na mestskom úrade. 

Portál eGov zabezpečí centrálny a jednotný prístup k informáciám a službám mestskej samosprávy. Cieľom portálu  je prehľadnou a prístupnou formou poskytnúť informácie, teda rôzne rady, návody a popisy, návštevníkom a občanom nášho mesta a zefektívniť komunikáciu medzi mestským úradom a občanom. V budúcnosti mesto plánuje rozšíriť portál o možnosť priamo komunikovať s mestom a vybaviť niektoré agendy z pohodlia nášho domova.

Prístup k portálu sa nachádza na našej stránke v  ponuke "Prístup k informáciám".

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!