Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 25.02.2010 - 12:27  //  aktualizácia: 25.02.2010 - 12:27  //  zobrazené: 722

Cintorín má byť rozšírený do mája

cintorin_m.jpgCintorín v Senici už pomaly napĺňa svoju kapacitu, preto sa ho Mesto Senica rozhodlo rozšíriť a tým zabezpečiť hrobové miesta na ďalších približne 50 rokov. Už v týchto dňoch sa začína na rozširovaní cintorína pracovať.  



Pohrebisko bude zväčšené približne o plochu 60 x 250 m, na ktorej by malo vzniknúť niekoľko sektorov. Vzniknú tu nové hrobové miesta na pochovávanie „klasickým“ spôsobom s pomníkom, ale aj miesta na pochovanie zosnulého na zelenej lúke s osadením náhrobného kameňa obeliska (bez pomníka).  Novinkou má byť pietne miesto pre uloženie spopolnených zostatkov v urnách.

Do tejto novej časti cintorína je potrebné rozšíriť a dobudovať elektroinštaláciu a doviesť úžitkovú vodu. Počíta sa s rozšírením verejného osvetlenia a kamerového systému. Stavebné práce budú zahŕňať aj nové oplotenie a nové chodníky. Do budúcna sa tu počíta s osadením drobnej architektúry.  

Pri cintoríne pribudne aj nové parkovisko so 48 parkovacími miestami s vjazdom z ulice SNP.  Pri parkovisku bude urobený  nový vstup na cintorín.

Podľa projektu víťaznej firmy z verejného obstarávania, ktorou sa stala stavebná firma Ing. Romana Radočáka, by práce na rozširovaní pohrebiska mali byť ukončené koncom mája tohoto roku.

Okrem rozširovaného cintorína v centre mesta sa v Senici nachádzajú ešte dva menšie cintoríny v mestských častiach Čáčov a Kunov.

-lv-


cintorin.jpg

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!