Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 21.04.2015 - 13:37  //  aktualizácia: 21.04.2015 - 13:37  //  zobrazené: 283

Deň otvorených dverí MsÚ a ED

stan_sa_primatoromPrimátor mesta Senica Branislav Grimm ponúka svoje kreslo. Tento krát to nie je prvoaprílový žart, ale skutočnosť. Dostať sa na kreslo primátora majú teraz všetci Seničania, ktorí dňa 30. 4. v čase od 9.00 do 13.00 hod. zavítajú na Mestský úrad v Senici. V tento deň sa totiž na MsÚ bude konať Deň otvorených dverí a jeden z návštevníkov dokonca získa aj plat primátora.



 

Mestský úrad v Senici nie je len sídlom vedenia mesta, ale je aj sídlom Informačného centra Europe Direct Senica, ktoré je jedným z 12 regionálnych centier Európskej únie na Slovensku. To tento rok oslavuje 10. výročie fungovania v našom meste a regióne a práve pri tejto príležitosti sa rozhodlo spečatiť svoju spoluprácu so senickou samosprávou spoločným Dňom otvorených dverí.

Na tento deň je pre návštevníkov mestského úradu pripravený bohatý program. Budú mať možnosť nahliadnuť do rôznych zákutí mestského úradu, mestskej polície, kamerového systému, stretnúť sa s vedením mesta a dozvedieť sa informácie o fungovaní samosprávy. So zaujímavým programom návštevníkov privíta aj Europe Direct, ktoré si pripravilo rôzne aktivity týkajúce sa Európskej únie. Pre tie bude vyhradené celé jedno poschodie úradu. Prejsť sa Európou budú môcť vďaka študentom z OA Senica, ktorí jednotlivé krajiny EÚ predstavia typickými symbolmi pre danú krajinu. A to nie je všetko!

Deň otvorených dverí bude niesť podtitul Staň sa na hodinu primátorom a zober jeho plat! Radnica tak dáva možnosť občanom vyskúšať si funkciu primátora mesta Senica. Ak chcete zažiť hodinku v koži najvyššieho predstaviteľa mesta, stráviť hodinku v jeho kancelárii, mať svoju sekretárku a riadiť chod mesta, prihláste sa a možno práve Vy sa stanete 30. 4. od 10.00 do 11.00 hod. „náhradným“ primátorom. Víťaz získa nielen možnosť nahliadnuť do riadenia mesta, možnosť niečo v našom meste zmeniť, ale za svoju prácu dostane aj primátorský plat. Nebude to však len tak. Tak ako museli kandidáti na primátora pred voľbami zaujať svojich voličov volebnými programami, aj kandidát na nášho “náhradného“ primátora musí zaujať. Spolu s prihlasovacími údajmi musí poslať aj stručnú informáciu, ako si predstavuje hodinu z primátorovho pracovného dňa. Po absolvovaní jeho hodinky potom porovnáme predstavu s realitou.

Tak neváhajte a prihláste sa na adrese: web@senica.sk alebo prostredníctvom správy na facebooku www.facebook.sk/senica.sk. Treba uviesť meno, priezvisko, vek, terajšie zamestnanie, v prípade študenta školu a krátku predstavu o pracovnom čase primátora.

V poobedných hodinách sa pracovníci Europe Direct Senica presunú na Námestie oslobodenia, kde bude oslava výročia ich pôsobnosti v Senici pokračovať súťažami a tradičným rozdávaním žltých ruží pri príležitosti Dňa Európy a výročia vstupu Slovenska do EÚ. Ich program na námestí začne o 15,30 a nadväzovať na neho bude už podvečerné stavanie mája. Máj staviame pre všetky ženy v Senici už tradične posledný aprílový deň. Tento rok ho vztýčime o 17.00 hod. za sprievodu dychovej hudby Osuská kapela.

Všetci ste srdečne pozvaní a tešíme sa na spoločne strávený deň.

 

stan_sa_primatorom

 

DOD

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!