Skip Navigation or Skip to Content
PONDELOK, JÚN 17, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.11.2023 - 16:13  //  aktualizácia: 15.11.2023 - 16:16  //  zobrazené: 789

Dopravný inšpektorát nariadil zrušenie priechodu pre chodcov pri hlavnej križovatke na Štefánikovej ulici

Z dôvodu zaistenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky Dopravný inšpektorát v Senici požaduje zrušenie a odstránenie priechodu pre chodcov na ceste č. III/1149 (pred lekárňou Centrum) z dôvodu blízkosti existujúceho priechodu na hlavnej križovatke.

Z odôvodnenia Dopravného inšpektorátu vyberáme:“ Uvedený priechod pre chodcov nevyhovuje premávkovým predpokladom na zriadenie, v existujúcom mieste na ceste je v zmysle požiadaviek technických podmienok  TP117 neprípustný. V mieste pôvodného napojenia odstráneného -zrušeného priechodu pre chodcov požadujeme zrušenie napojenia pešej infraštruktúry a v nevyhnutnom úseku vykonať stavebné úpravy na zabránenie prechádzania cez cestu chodcom mimo vyznačené miesto na prechádzanie riadené svetelnou signalizáciou (napr. osadenie vhodných dopravných zariadení, zábradlie, regulačné stĺpiky,  úprava zeleného pásu apod.)“

Z tohto dôvodu Správa a údržba ciest TTSK ako správca cesty budúci týždeň odstráni značenie priechodu pre chodcov a mesto dočasne osadí kvetináče na zabránenie prechádzaniu chodcov.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!