Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 03.08.2015 - 10:30  //  aktualizácia: 03.08.2015 - 10:30  //  zobrazené: 807

Dotácia na dopravné ihrisko

dopravne_ihriskoMesto Senica bolo úspešné a získalo dotáciu z výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na podporu praktického výcviku žiakov základných škôl na detských dopravných ihriskách. Získaná dotácia vo výške 3 401 eur bude použitá na zabezpečenie prevádzky detského dopravného ihriska v Základnej škole na Ulici V. Paulínyho-Tótha. Spolufinancovanie mesta je vo výške 260 eur.


Peniaze sú určené na odborných zamestnancov, zamestnancov zodpovedných za údržbu, údržbu dopravných prostriedkov, cvičnej plochy detského dopravného ihriska, nákup ochranných prílb a didaktickej techniky. Cieľom projektu je zvyšovanie bezpečnosti detí v premávke na pozemných komunikáciách,“ informovala Mária Výletová z finančného oddelenia Mestského úradu Senica. Vyučovanie a praktický výcvik bude vykonávaný na detskom dopravnom ihrisku a v učebni v mesiacoch  september a  október 2015, každý utorok a štvrtok v blokovom vyučovaní.

Detské dopravné ihrisko bolo v ZŠ na Ulici V. Paulínyho-Tótha otvorené 12. júna 2014.  Vybudovalo ho  Mesto Senica a na financovaní sa podieľali  všetky štyri  základné  školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta  Senica. Koordinátorom dopravnej výchovy je zástupca riaditeľa ZŠ Mgr. Peter Pastucha. Na detskom dopravnom ihrisku sa vykonáva dopravná výchova  pre žiakov všetkých základných  škôl v meste  a elokované pracoviská Materskej školy na Ulici L. Novomeského, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Senica. Výcvik na ihrisku využívajú  aj okolité školy v pôsobnosti Spoločného školského úradu Senica. Ihrisko môžu využívať všetky plnoorganizované aj neplnoorganizované školy v okrese Senica, prípadne aj školy  z iných okresov.

 

dopravne_ihrisko

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!