Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 27.03.2015 - 11:36  //  aktualizácia: 27.03.2015 - 11:36  //  zobrazené: 455

Europe Direct Senica príkladom pre ostatné centrá

ed_senicaInformačných centier Europe Direct je na Slovensku 12. To senické patrí medzi najaktívnejšie a najkreatívnejšie. Svedčí o tom pochvalný list vedúceho Zastúpenia Európskej komisie v SR Dušana Chreneka, ako aj odporúčanie aktivít senického ED Generálnym riaditeľstvom pre komunikáciu Európskej komisie ako príklad dobrej praxe pre všetkých 500 informačných centier, ktoré má Európska komisia v celej Európe.



 

Dovoľte mi vyjadriť, ako si cením spoluprácu s Mestom Senica, ktoré je dlhoročným partnerom Zastúpenia Európskej komisie v Slovenskej republike, predovšetkým v pozícii hostiteľskej štruktúry pre Informačné centrum Europe Direct Senica,“ píše Dušan Chrenek v úvode svojho ďakovného listu, kde ďalej nešetrí slovami chvály na adresu Mesta Senica, ako aj Europe Direct  Senica: „Europe Direct Senica patrí medzi najaktívnejšie centrá siete a pravidelne prichádza s novými nápadmi na aktivity v oblasti poradenstva, poskytovania informácií či vzdelávania o Európskej únii a jej činnosti. Mesto Senica je spoľahlivým partnerom, ktorý si svoje záväzky vyplývajúce z riadenia informačného centra Europe Direct plní načas, precízne a na veľmi vysokej úrovni. S pôsobením a službami centra Europe Direct Senica bolo Zastúpenie Európskej komisie v Slovenskej republike vždy nanajvýš spokojné.“

Mesto Senica pôsobí ako hostiteľská štruktúra pre Informačné centrum Europe Direct Senica od roku 2005. Sieť informačných centier Europe Direct, ktoré v súčasnosti pôsobia na Slovensku, predstavuje jeden z hlavných nástrojov Európskej únie na informovanie európskych občanov o záležitostiach EÚ, najmä o právach občanov a o prioritách EÚ, a na podporu participatívneho občianstva na miestnej a regionálnej úrovni. Senické Europe Direct je okrem týchto aktivít známe najmä aktivitami s mladými a pre mladých ľudí. Seničania iste poznajú najmä Senický týždeň dobrovoľníctva, postupovú celoslovenskú súťaž Mladý Európan, či rozdávanie žltých ruží na Deň Európy. Manažérka Infromačného centra Europe Direct Senica však posúva akcie ešte o trochu ďalej. Pri svojich podujatiach využíva spoluprácu so športovými klubmi, či regionálnymi osobnosťami, ako napr. zapojenie senických prvoligových futbalistov do podujatia Futbalová Európa, či viaceré športové kluby do Challengeday. Fotosúťaže a ich vernisáže realizuje na netradičných miestach a témy výtvarných súťaží vždy zaujmú deti z rôznych kútov Slovenska. „Je to pre nás veľkým povzbudením a najmä motiváciou do budúcnosti, “ skromne hovorí o ohodnotení jej práce Ivona Klimentová.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!