Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 28.04.2010 - 16:49  //  aktualizácia: 18.06.2017 - 11:37  //  zobrazené: 1359

Kanalizácia na Tehelnej ulici hotová. Oprava kanalizácie na Továrenskej ulici.

tehelna_m.jpgZačiatkom mesiaca apríl 2010 bolo ukončené preberacie konanie a 15. apríla sa uskutočnila kolaudácia stavby „Rekonštrukcia kanalizácie – Tehelná ulica. 
 
Ako sa uvádza v sprievodnej správe k projektu, stavba rieši rekonštrukciu časti kmeňovej stoky „A“ a rekonštrukciu časti stoky „Tehelná ulica“, ako aj stavebné úpravy v starej odľahčovacej komore situovanej v križovatke ulíc Tehelná, Železničná a Dlhá ulica.  Stavba je pokračovaním rekonštrukcie kmeňovej stoky „A“, ktorá bola ukončená v roku 2005.  

Podľa Ing. Jána Sališa, vedúceho oddelenia výstavby MsÚ cieľom projektu bolo odstránenie nedostatočnej kapacity nedelenej kanalizácie uložením nového potrubia o väčšej dimenzii, ktoré vyrieši  problém zahlcovania potrubia predovšetkým pri väčších dažďoch a pretekania šácht na trase vedenie tejto kanalizácie.  Z tohto dôvodu bolo potrebné urobiť rekonštrukciu kanalizácie od miesta jej ukončenia  z r. 2005 po čistiareň odpadových vôd.  „Táto investícia má dlhodobý význam, je určitým spôsobom nadčasová, keďže zvýšená kapacita kmeňovej stoky vytvára podmienky  aj pre budúci uvažovaný rozvoj mesta nielen z hľadiska výstavby charakteru IBV a HBV príp. napojenia nových prevádzok, ale z uvedeného aj očakávaný postupný nárast obyvateľov mesta. Jej realizácia umožní v nasledujúcich rokoch aj  pripojenie ďalších obcí na existujúcu ČOV“, dodal.

Celková realizácia rekonštrukcie stála 830 tisíc €. Stavba bola rozdelená na 2 časti, pričom jej spoluinvestorom bola BVS a. s. Bratislava . Časť prislúchajúca mestu bude financovaná  Mestským podnikom služieb. Stavbu v príkladnej kvalite a načas zrealizovala spoločnosť UNISTAV s. r. o. Senica. Všetko sa mohlo uskutočniť vďaka súhlasu a vzájomnej dohode s vlastníkmi pozemkov, predovšetkým z Čáčova, cez ktoré kanalizácia vedie. Títo pochopili nevyhnutnosť predloženého riešenia a sú príkladom spolupráce pri plnení vyšších cieľov mesta a zámerov do budúcnosti.  Stavebné práce boli zabezpečené tak, aby došlo k minimálnym obmedzeniam poľnohospodárskych prác  vlastníkov alebo užívateľov pozemkov. Preto sa so stavebnými prácami začalo na jeseň minulého roku a v uplynulých dňoch prebehlo preberacie konanie a kolaudácia.

prepad kanalizacie.jpgOprava  kanalizácie na Továrenskej ulici

Šarapatu robí aj kanalizácia v okolí domu č. 530 na Továrenskej ulici. Pri výdatnejších dažďoch boli  pravidelne vytápané podzemné priestory tejto bytovky a aj priestory Klubu dôchodcov, ktorý tu sídli.  Kamerovými skúškami boli zistené rozsiahle poškodenia, prepadnutia a prevaleniny stien kanalizačného potrubia, ktoré viedli až k jej znefunčneniu. V týchto dňoch začala oprava havarijného stavu a práce by mali byť ukončené v polovici mája.
Prejazd po miestnej komunikácii v priebehu stavebných prác bude možný okrem 30. apríla 2010 v čase od 8.00 do 14.00 hod. a 4. mája 2010 v čase od 8.00 do 14.00 hod.

-lv-
foto: fotoarchív MsÚ a UNISTAV

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!