Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 01.04.2020 - 14:00  //  aktualizácia: 06.04.2020 - 11:46  //  zobrazené: 859

Mesto zanalyzovalo rozpočet a prijalo šetriace opatrenia

Súčasná situácia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu zasiahla aj do ekonomického chodu senickej samosprávy. Vedúci Ekonomického oddelenia Mestského úradu Senica Róbert Mozolič konkretizuje prijaté opatrenia, ktoré už teraz predstavujú cca pol milióna eur:

 

Mesto Senica do odvolania pozastavilo všetky investičné akcie, ktoré sú financované z vlastného rozpočtu. Pokračujeme len v investíciách, ktoré sú už v štádiu realizácie, akou je napríklad rekonštrukcia Domu smútku. Realizovať sa budú len investície a projekty, na ktoré mesto získalo externé zdroje, prípadne investície a projekty s potrebným 5 % spolufinancovaním.

Samozrejme mesto obmedzilo nákup tovarov a služieb len na nevyhnutné potreby a údržby, opravy a stavebné práce budú prebiehať len na havarijných stavoch.

Tieto opatrenia samozrejme platia aj pre všetky mestské organizácie (obchodné spoločnosti, rozpočtové organizácie a príspevkovú organizáciu Mestské kultúrne stredisko), tak aby naozaj bola dodržaná maximálna úspornosť, efektívnosť a hospodárnosť finančných prostriedkov.

Ďalej mesto bude v značnej miere prehodnocovať dotácie z fondu Pro Senica.

V personálnej oblasti je pozastavené vyplácanie odmien, zamestnanci čerpajú staré dovolenky a úsporou pre vlastný rozpočet je aj čerpanie OČR a PN, taktiež sa prehodnotili existujúce  Dohody o vykonaní práce a pracovnej činnosti.

Veľkým plusom je, že sa začiatkom roka mestu podarilo prehodnotiť a výrazne znížiť úrokové sadzby pri komerčných úveroch a finančnom leasingu.

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!