Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 03.05.2023 - 11:23  //  aktualizácia: 03.05.2023 - 14:47  //  zobrazené: 1268

Míľa pre mamu bude opäť najväčšou oslavou Dňa matiek

Senica bude aj tento rok súčasťou najväčšej oslavy Dňa matiek na Slovensku. Už po 14-ty krát sa v našom meste uskutoční podujatie Míľa pre mamu. Sviatok všetkých mám oslávime v sobotu 13. mája na senickom kúpalisku, odkiaľ odštartujeme a spoločne prejdeme symbolickú jednu míľu po senickej cyklotrase ako znak úcty k našim mamám, starým mamám, krstným mamám, či mamám náhradným... Chýbať nebude bohatý program a malé prekvapenie pre mamičky i detičky.

Registrácia účastníkov a zároveň program v areáli senického kúpaliska začína o 14:00 hod. Na pódiu sa postupne vystriedajú menší i väčší speváci, hudobníci, tanečníci, mažoretky, gymnastky i malí herci. Okrem kultúrneho programu na pódiu bude v areáli kúpaliska prebiehať sprievodný program. Chýbať nebudú obľúbené maľovanie na tvár, trblietkové tetovanie, tvorivé dielničky na výrobu darčeka pre mamičku, ale tvoriť sa budú aj korálikové stromčeky. Deti sa budú môcť vyblázniť na skákacej atrakcii alebo sa zdarma povoziť na golfovom autíčku. Pripravené budú aj viaceré športové a tvorivé stanoviská s prekážkovou dráhou, streľbou na bránku, atletickými disciplínami. Vodní skauti budú mať pri potoku stanovisko s názvom Ostrov pokladov, stanovisko knižnice bude mať názov Kreatívna knižnica. Pripravených je aj veľa najrôznejších outdoorových hier a súťaží.  

Štart na prejdenie symbolickej jednej míle bude spoločný o 16:00 hod.  Do 17:30 hod. budú môcť deti na trase stretnúť rozprávkové postavičky. Bude ich tu čakať Červená čiapočka, Šašo so šašuľou, Pipi dlhá pančucha, ježibaba s Jankom a Marienkou, ale aj  rozprávkové živly slnko, vietor, meluzína a oheň. Chýbať nemôžu princezné, vodníci či indiáni.

Cieľom kampane Míľa pre mamu, ktorú od roku 2004 organizuje Únia materských centier, je v rovnaký deň, v rovnaký čas a na mnohých miestach Slovenska i zahraničia osláviť materstvo a prejaviť úctu a vďaku všetkým mamám sveta. Poďakovať sa mamám, starým mamám, krstným mamám aj adoptívnym mamám za ich obetavosť, pochopenie, výchovu a bezhraničnú lásku. Táto výnimočná myšlienka spája počas Míle pre mamu (MPM) tisíce ľudí na rôznych miestach, a to bez rozdielu veku, rasy aj vierovyznania.

Program bude naozaj pestrý a aj vďaka veľkej snahe organizátorov každoročne podujatie vylepšovať, patrí mesto Senica k miestam, kde si toto podujatie získalo veľkú obľubu a pravidelne sa ho zúčastňuje najväčší počet zaregistrovaných účastníkov na Slovensku.  Podujatie aj tento rok organizačne pripravili Centrum voľného času Stonožka so svojím Materským centrom Stonožkine Slniečka v spolupráci s Mestom Senica. Veríme, že aj tohtoročný program návštevníkov zaujme a spolu s nami príde osláviť Deň matiek čo najväčší počet ľudí.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!