Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 26.01.2012 - 08:41  //  aktualizácia: 26.01.2012 - 08:41  //  zobrazené: 421

O potravinovú pomoc možno ešte požiadať

logo_napis_vedla_mV prvej polovici mesiaca január 2012 prebehol v Senici výdaj potravín v rámci programu EÚ Potravinová pomoc. Hlavným cieľom distribúcie potravín bolo pomôcť osobám v núdzi tým, že im boli bezplatne dodané potraviny – pšeničná hladká múka a bezvaječné cestoviny.



Dovoz potravín pre mesto Senica zabezpečila Slovenská katolícka charita a výdaj potravín pracovníci oddelenia soc. vecí, bytov, školstva, zdravotníctva, kultúry a športu MsÚ v Senici za účinnej pomoci uchádzačov o zamestnanie zaradených na aktivačnú činnosť pre mesto Senica. Potraviny sme rozdávali tri dni, pričom v prvý deň – 12. januára si pre pomoc prišlo 357 občanov, v druhý deň – 13. januára 264 občanov a 17. januára 173 občanov, čo je spolu 794 občanov mesta Senica. 559 z nich tvorili nepracujúci dôchodcovia, poberatelia starobného, invalidného alebo predčasného dôchodku do výšky 305 € a 235 bolo poberateľov dávok v hmotnej núdzi, osôb na hranici životného minima a detí v náhradnej rodinnej starostlivosti. Zvyšné množstvo navezených potravín, teda pre 206 osôb, bolo vydané zariadeniam sociálnych služieb s celoročným pobytom sídliacich v našom meste.

V súčasnej dobe prípravujeme distribúciu potravín pre občanov obcí v okrese Senica, kde by táto pomoc mala prebehnúť v druhej polovici mesiaca február.
Vzhľadom na to, že centrálne skladové priestory potravín sú v Senici, v areáli firmy Dema, majú možnosť sa ešte o potravinovú pomoc uchádzať aj tí občania nášho mesta, ktorí pomoc z nejakých dôvodov nestihli v predchádzajúcich termínoch a spĺňajú stanovené podmienky. Je však potrebná registrácia vopred na MsÚ, oddelení soc. vecí najneskôr do 3. februára 2012. K registrácií občan predloží buď výmer dôchodku, ktorý poberal v roku 2011 alebo potvrdenie z ÚPSVaR v Senici o tom, že bol v roku 2011 v hmotnej núdzi a občiansky preukaz. Výdaj potravín pre takto zaregistrovaných občanov prebehne v druhej polovici mesiaca február, termín bude včas oznámený prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov.

Záverom by som chcela poďakovať občanom, ktorí si už potraviny prevzali, za bezproblémový priebeh výdaja potravín a tiež zamestnancom firmy Dema, ktorí nám maximálne vychádzali v ústrety, vytvorili nám dobré podmienky a boli vždy ochotní pomôcť

K. Poláková

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!