Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 23.04.2010 - 14:27  //  aktualizácia: 23.04.2010 - 14:27  //  zobrazené: 431

O voľbu poštou požiadalo do dnešného dňa 13 Seničanov

volby.jpgSeničania, ktorí majú trvalý pobyt v našom meste, no pracujú príp. dlhodobejšie žijú v zahraničí a chcú sa zúčastniť júnových parlamentných volieb, môžu voliť poštou.  O voľbu poštou však museli požiadať najneskôr do dnes. Takúto žiadosť zaslalo na Mestský úrad v Senici do dnešného dňa 13 Seničanov.


Slováci s trvalým pobytom v zahraničí zasielajú žiadosť o voľbu poštou na miestny úrad v Bratislave - Petržalke. V zahraničí podľa štatistík dlhodobo žije, či pracuje približne 130-tisíc Slovákov.

Medzi 13 žiadateľmi o voľbu poštou sú Seničania nachádzajúci sa v čase volieb napr. v Slovinsku, Luxembursku, Veľkej Británii, Írsku, či v susednom Česku.

Mesto na adresu v cudzine, ktorú volič uviedol v žiadosti, zašle najneskôr 35 dní predo dňom volieb (t.j. najneskôr 8. 5. 2010) obálku s hlasovacími lístkami, obálku s odtlačkom úradnej pečiatky mesta na vloženie jedného hlasovacieho lístka, poučenie o spôsobe hlasovania, ako aj návratnú obálku, na ktorej musí byť heslo „VOĽBA POŠTOU“,  adresa mestského úradu a adresa voliča v cudzine ako odosielateľa.

Do výsledku hlasovania bude započítaný hlasovací lístok doručený na mestský úrad najneskôr v posledný pracovný deň pred dňom volieb, t.j. v piatok 11. 6. 2010.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!