Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 08.02.2008 - 14:27  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:21  //  zobrazené: 1178

Ospravedlnenie za neskoré spustenie webu

Konečne sedíte pred sľubovanou a vopred avizovanou novou verziou oficiálnych stránok mesta Senica. Chceme sa návštevníkom našej stránky ospravedlniť za oneskorené spustenie, čo bolo spôsobené prvotnými technickými problémami. Stránka sa aj v týchto chvíľach dolaďuje, preto prosíme o trpezlivosť.
Novinky, ktoré sa na stránke pripravujú a sú uvedené v článku „Od februára po novom“ (elektronická úradná tabuľa, rubrika Ako vybaviť, možnosť podávať otázky a dostávať odpovede, jazykové mutácie atď.), budú pridávané postupne. 


Rovnako sa v rámci dolaďovania stránok upravuje i možnosť podávania komentárov k článkom, čo bolo na starom webe možné a tu zatiaľ chýba. Táto možnosť by mala byť spustená pravdepodobne od pondelka s malými úpravami v registrácii. Do tej doby môžete Vaše pripomienky, postrehy a námety zasielať na e-mail web@msu.senica.sk

Na starej stránke sa objavilo niekoľko pripomienok, otázok či komentárov k spusteniu novej stránky. Tu Vám ponúkame niekoľko vysvetlení.
Mesto pristúpilo k tvorbe nových stránok z niekoľkých dôvodov:
Web  www.senica.sk sú oficiálne stránky mesta Senica, ktoré sú marketingovým nástrojom  a vytvára imidž mesta smerom dovnútra i smerom von, majú mesto reprezentovať, majú slúžiť pre potreby občanov, na komunikáciu s občanmi, poskytovať informácie návštevníkom mesta ... . Mesto si uvedomuje, že internet je hodinovým médiom a informácie uverejňované v jeho obsahu musia byť aktuálne, presné a musí byť zabezpečená spätná väzba.  Podnetom na zmenu stránky boli i viaceré podnety od občanov týkajúce sa práve slabej alebo neskorej aktuálnosti, neprehľadnosti stránky, preplnenia stránky reklamnými banermi, komerčnosti stránky a pod. Na rozdiel od starého webu, bude ten nový úplne v administrácii mestského úradu, čím sa budeme snažiť zabezpečiť aktuálnosť informácií a zároveň znížime náklady na prevádzkovanie webu.

Vaše pripomienky sa vo veľkej miere týkali spätnej väzby, či už diskusného fóra, či odpovedí na vami položené otázky. V súčasnosti sa pripravuje rubrika Otázky a odpovede. Táto rubrika bude moderovaná a bude fungovať na základe určitých pravidiel. Budete tu mať možnosť opýtať sa čo Vás zaujíma a zároveň dostanete odpoveď od kompetentného pracovníka mestského úradu. Už dnes chceme pozvať všetkých prispievateľov, ktorých bude k debate viesť snaha veci pomenovať, nebyť len kritický ale aj navrhnúť prípadné riešenia, ktorí nezneužijú intimitu tejto formy dialógu, aby naša komunikácia prebiehala slušnou a primeranou formou.  

Podľa výskumu verejnej mienky, ktorý pre Transparency International Slovensko v novembri
2007 realizovala agentúra FOCUS, najčastejšie uvádzaným opatrením, ktoré by najviac
pomohlo obmedzeniu korupcie v miestnej samospráve obce alebo mesta, je zverejňovanie
všetkých informácií o činnosti, aktivitách, rozhodnutiach obce/mesta, vrátane informácií o
nakladaní s majetkom a financiami mesta/obce. Tento názor zastáva 45 percent respondentov prieskumu. (Zdroj: www.transparency.sk - Správa z monitoringu - Internetové stránky obcí a miest ako protikorupčný nástroj). V monitoringu zisťovali, čo všetko obce a mestá na svojich internetových stránkach majú z toho čo by mali mať, aby sa predišlo podozrievaniu z korupcie, a to najmä:
- Úradnú tabulu – bude spustená v najbližších dňoch
- Územný plán – je na stránke zverejnený
- Zásady hospodárenia s majetkom – je na stránke zverejnený
- Rokovací poriadok MsZ – je na stránke zverejnený
- Zápisnice z rokovania komisií MsZ – je na stránke zverejnený
- Telefónne čísla a e-mailové adresy pracovníkov MsÚ – sú na stránke zverejnené
Ďalšie informácie nad rámec zákona 211/2000 Zb. o slobodnom prístupe k informáciám budeme naďalej dopĺňať.

Jeden z príspevkov sa týkal CD s archívom mestského mesačníka Naša Senica. Toto CD je momentálne vo fáze kompletizácie. O jeho dokončení Vás budeme informovať prostredníctvom Našej Senice i tejto stránky.

Veríme, že sa nám aj s Vaším prispením podarí vybudovať dobrý web, ktorý budete radi navštevovať a ktorý Vám poskytne všetky potrebné informácie o dianí v meste.
Máme mnoho nápadov na zlepšenie ... buďte trpezliví ...

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!