Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 17.04.2020 - 08:05  //  aktualizácia: 20.04.2020 - 09:57  //  zobrazené: 1261

Pomáhame najzraniteľnejším - zariadeniam pre seniorov, začiatkom týždňa testujeme sociálnych pracovníkov


Krízový štáb mesta Senica sa na svojich zasadnutiach od začiatku koronakrízy zaoberá nielen otázkami opatrení na dennej báze, ale aj výhľadovými krízovými plánmi, ktoré môžu nastať. Samosprávou vytypovaná Chata nad plážou na Kunovskej priehrade plní už niekoľko dní funkciu karanténneho centra pre repatriantov, v spolupráci s TTSK je pripravený internát SOŠ Senica ako karanténna stanica pre ľudí z prvej línie. Okrem toho krízový štáb navrhol opatrenia aj na pomoc zariadeniam sociálnych služieb v našom meste pre prípad výskytu ochorenia COVID-19 medzi zamestnancami alebo klientmi.

V meste Senica sa nachádzajú štyri takéto zariadenia: mestské Zariadenie sociálnych služieb Senica, Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov Senica v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK a súkromné zariadenia Harmónia Oceán a Oáza života.

Mesto Senica však pomáha nielen zariadeniu, ktorého je zriaďovateľom, ale aj ostatným poskytovateľom sociálnych služieb pre najrizikovejšiu skupinu osôb – seniorov. Ešte 7. apríla 2020 boli do všetkých zariadení sociálnych služieb v meste rozvezené matrace pre zamestnancov pre prípad, že by zostalo zariadenie v karanténe a zamestnanci tu museli zotrvať niekoľko dní. V najväčšom seniorskom zariadení – v budove DSS a ZpS Senica - bol vyčlenený priestor pre sociálnych pracovníkov, kde boli umiestnené tri poschodové postele.

Ďalším dôležitým opatrením, ktoré sa plánuje zrealizovať, je otestovanie sociálnych pracovníkov prichádzajúcich do kontaktu so seniormi. Otestovanie 208 zamestnancov zo ZSS Senica, DSS a ZpS Senica, mestských opatrovateliek a pracovníkov SČK Senica by sa malo uskutočniť už začiatkom tohto týždňa.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!