Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 09.04.2010 - 12:16  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:57  //  zobrazené: 841

Prijatie dôchodcov - jubilantov

jubilanti1_m.jpgPrimátor Senice Ľubomír Parízek prijal 7. apríla popoludní v  obradnej sieni Mestského úradu  občanov Senice, ktorí sa v prvých troch mesiacoch tohto roka dožili životného jubilea 80, 85, 90 a viac rokov. Novou tradíciou  chce radnica svojim občanom – jubilantom poďakovať za ich celospoločenskú činnosť.  Zo 41 jubilantov prijalo pozvanie 22 seniorov. Stretnutia s jubilantmi sa  budú konať každé 3 mesiace. Úvodná slávnosť pre jubilantov sa stretla u nich s veľkým poteším, radosťou a vďakou.
 
Primátor mesta im v príhovore poďakoval za aktívnu prácu v dobe, ktorá nebola plná hojnosti, skôr naopak.  „Vaše úsilie po lepšom a plnohodnotnejšom živote pre svoje deti prinieslo  ovocie. Presne v duchu myšlienky veľkého mysliteľa Gándhího, ktorý povedal: Budúcnosť závisí od toho, čo urobíme v súčasnosti.“  Primátor  ďalej zdôraznil, že urobili  veľa pre našu súčasnosť, z ktorej sa tešia  ich nasledovníci a  naplno si užívajú všetkého, čo  vytvorili. Podčiarkol, že i súčasná generácia Seničanov v produktívnom veku  sa snaží o to isté, aby výsledky práce slúžili aj starším i najmladšej generácii. Spomenul tiež niekoľko úsekov, kde radnica aktívne vychádza v ústrety starším spoluobčanom. Primátor  mesta jubilujúcich občanov  tiež oboznámil s niektorými akciami, ktoré sa v meste začínajú realizovať.

Program v obradnej sieni spestrili žiaci Základnej školy na Ulici V. P. Tótha a spevácky zbor pri Základnej umeleckej škole pod vedením dirigenta Ondreja Hluchého.  Každému  jubilantovi  primátor mesta zablahoželal a odovzdal  kvet a malý darček. Na slávnosti boli prítomní aj zástupca primátora Peter Hutta, prednostka Mestského úradu Katarína Vrlová a vedúci oddelenia sociálnych veci MsÚ Rastislav Vartiak.

Program pokračoval  v Klubovni   poslancov, kde si všetci zúčastnení pozreli staré filmové zábery z produkcie TV Sen, na ktorých videli ako  niektoré časti Senice  vyzerali  pred  60 rokmi. Mnohí z účastníkov si prezreli kroniky mesta či spomínali na starú Senicu, ktorej fotografie sú  na inštalovanej výstavke.  V rozhovoroch s primátorom mesta i ďalšími predstaviteľmi samosprávy  pozornosť  dôchodcov vzbudila najmä pripravovaná rekonštrukcia Námestia oslobodenia.

Text: Viera Barošková
Foto: Karol Krištofovič
 

 

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!