Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.11.2014 - 13:33  //  aktualizácia: 11.11.2014 - 13:33  //  zobrazené: 1236

Škola s novými oknami

1_zs_oknaZákladná škola na Ulici V. Paulínyho-Tótha v Senici výmenou okien za plastové prispela k zlepšeniu podmienok vyučovania pre pedagógov i žiakov. Zvýšenie energetickej odolnosti budovy školy je najväčším prínosom, lebo znamená reálne očakávanú úsporu finančných prostriedkov na prevádzku školy. Projekt si vyžiadal viac ako 100 000 eur, ktoré boli účelovo poskytnuté z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu a z rozpočtu mesta Senica.



Na budove dochádzalo k veľkým únikom tepla cez výplne okien a dverí, ktoré boli v havarijnom stave. S výmenou okien sa začalo na začiatku tohto školského roka. Popri rozbiehaní vyučovacieho procesu bol v škole aj stavebný ruch. V septembri sa začalo s postupnou výmenou okien vo všetkých triedach, učebniach, kabinetoch a na chodbách a sociálnych zariadeniach. Práce trvali vyše dvoch mesiacov. Realizujúca firma Panorama Slovakia, s.r.o pracovala podľa časového harmonogramu bez zbytočných zdržaní. Práce boli o to náročnejšie, že vyučovací proces prebiehal bez obmedzení a okrem výmeny okien sa vykonávali aj murárske práce, osádzali sa parapety a žalúzie. Spolu bolo vymenených 251 okien a vstupné dvere hlavného a bočného vchodu do budovy školy.
Podľa slov riaditeľa školy Vladimíra Šváčka škola výmenou okien získala nový, krajší vzhľad. Počas nadchádzajúcich zimných mesiacov bude mať príjemnejšiu tepelnú klímu a vznikli tak optimálne podmienky na výchovno-vyučovací proces. „Teší nás, že zamestnanci školy a žiaci budú mať zabezpečené lepšie podmienky na vyučovanie, väčšie pohodlie a bezpečnosť,“ dodal riaditeľ školy. Poďakoval tiež mestu Senica za vypracovanie projektu, pracovníkom firmy za dobre vykonanú prácu, učiteľom za trpezlivosť, pani upratovačkám za prácu naviac, rodičom za porozumenie a žiakom za disciplinované správanie.

bar
Foto archív ZŠ

1_zs_okna

1_zs_okna2

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!