Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.04.2010 - 14:13  //  aktualizácia: 11.06.2017 - 23:58  //  zobrazené: 899

Študenti OA najlepší z regiónu v súťaži Mladý Európan

europan_m.jpgDňa 13. apríla 2010 sa v Mestskom kultúrnom stredisku v Senici stretli študenti stredných škôl na regionálnom kole vedomostnej súťaže „Mladý Európan“ organizovanom Informačným centrom Europe Direct Senica.
 
 
Táto súťaž pokračuje v roku 2010 už piatym ročníkom a gestorstvo nad ňou aj tento rok prebrali popredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny, pán Dušan Čaplovič a vedúca Zastúpenia Európskej komisie v SR, pani Andrea Elscheková – Matisová.

Poslaním súťaže je zvýšiť povedomie o Európskej únii medzi stredoškolákmi, podnietiť ich záujem o dianie v EÚ a posilniť ich pocit euroobčianstva.

Do regionálneho kola v Senici sa prihlásilo desať trojčlenných družstiev študentov tretích ročníkov stredných škôl z miest Trnava, Myjava, Piešťany, Senica, Holíč, Hlohovec, Vrbové a Šaštín Stráže.

Po oficiálnom privítaní a otvorení súťaže primátorom mesta Senica, pánom Ľubomírom Parízkom, sa študenti pustili do súťažného zápolenia.

Súťažiace tímy sa najskôr otestovali vo vedomostnom teste z vybraných oblastí EÚ: geografie, histórie, politiky a ekonomiky. Svoje zručnosti si potom preverili pri skladaní puzzle-obrázka s európskym motívom. A tri najlepšie družtvá postúpili do finále, kde mohli vo vedomostnom obrázkovom kvíze s témami osobnosti, dominanty a symboly EÚ zlepšiť svoje skóre a tak zvýšiť šance na víťazstvo.

Súťaž dôsledne hodnotila odborná porota v zložení: Andrej Krchňavý zo Zastúpenia Európskej komisie v SR, Slavomíra Hulecová z Europe  Direct Trenčín, Ivona Klimentová a Karol Krištofovič z Europe Direct Senica.

Po napínavom finále nakoniec zvíťazilo domáce družstvo študentov z Obchodnej akadémie Senica. Druhú priečku obsadili študenti z Gymnázia Pierra de Coubertina Piešťany a na bronzovej priečke sa umiestnil tím študentov z Gymnázia Jána Hollého Trnava.
Prvé tri víťazné družstvá boli odmenené hodnotnými vecnými cenami a ostatní účastníci súťaže si odniesli malé odmeny od Europe Direct Senica.

Na záver treba určite študentov z nášho regiónu pochváliť a víťaznej trojici študentov – Michal Ocet, Šimon Turis a Stanislav Horák z Obchodnej akadémie Senica držme palce na národnom kole súťaže, ktoré sa uskutoční 20. mája 2010 v Banskej Bystrici.


Ing. Ivona Klimentová
manager Europe Direct Senica

 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!