Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.02.2010 - 14:50  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 20:25  //  zobrazené: 585

V Čáčove by sa mali vyrábať golfové elektromobily, ako aj luxusné autá Gordon

gordon_m.jpgNa 22. MsZ bol okrem iného predstavený zámer, ktorý by sa mal v budúcnosti zrealizovať na konci mestskej časti Čáčov. K realizácii kompostárne bioodpadov a komplexu pre recykláciu plastov by mal pribudnúť výrobno-montážny závod EKOCENTRUM GORDON.

 

Malo  by ísť o areál o rozlohe cca 30 000 m2. Toto centrum by malo byť zamerané na tri segmenty. Prvým je výroba golfových elektromobilov. Druhým je automobil Gordon – športový roadster s eleganciou 30-tych rokov minulého storočia a vrcholovou technikou súčasnosti pre úzku skupinu zákazníkov s vlastným štýlom. Tretím produktom by mal byť vraj ešte stále vyvíjaný elektromobil.

Výroba by nemala predstavovať klasickú automobilovú výrobu. V tomto závode by sa mali autá vyrábať ručne. Reprezentatívne výrobné priestory by mali umožniť zákazníkovi nadštandardný pohľad na výrobu automobilu. Ročne by sa tu mohlo vyrobiť na zakázku okolo 300 automobilov. Ako sa uvádza v projekte, nezameniteľná karoséria, limitovaná dostupnosť, špičková kvalita a technické parametre, ako aj spôsob zapojenia zákazníka do výroby automobilu a značková doplnková výbava robia z každého vyrobeného automobilu unikátny kus.

Nemalo by ísť ani o klasický priemyselný závod. Areál by mal byť uložený celý v zeleni.  Ako sa uvádza v projekte, všetko má byť zasadené do zalesnenej časti, objekty by mali byť ponorené do zelených porastov, čím sa návrh snaží podporiť eko prvky zóny. Dopravná infraštruktúra bude založená na mikrozónach oddelených medzi sebou zelenými porastami. Jednotlivé zóny budú sústredené okolo dopravných uzlov tvorených kruhovými objazdmi. Dopravná infraštruktúra by mala byť napojená na navrhovanú cestu, ktorá bude prepojená so štátnou cestou. Vjazd na túto cestu by mal byť oproti vznikajúcej ceste smerujúcej ku golfovému areálu.

Zámer bol predložený MsZ za účelom schválenia predaja mestského pozemku a vytvorenia predpokladov pre zahájenie projektovej prípravy. V prípade kladných vyjadrení k dokumentácii stavby, získania stavebného povolenia, zabezpečenia financovania a výbere zhotoviteľa stavby sa predpokladá realizácia v budúcom roku. Podľa slov projektanta projektu Ing. arch. Mgr. art. Pavla Mikulíčka, PhD.,  zamestnanie by tu mohlo nájsť približne o dva roky asi 150 až 200 zamestnancov.

-lv-


gordon_1.jpg

















gordon_2.jpg

















gordon_plan_m.jpg












 

 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!