Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 22.04.2010 - 14:44  //  aktualizácia: 22.04.2010 - 14:44  //  zobrazené: 467

V centre Senice bude moderné verejné osvetlenie

verejne_osvetlenie.jpgMesto Senica bolo úspešné v ďalšom zo svojich projektov v čerpaní eurofondov. Na modernizáciu verejného osvetlenia získalo nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 250 tisíc eur.



Financie na projekt Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia v meste Senica pridelilo Ministerstvo hospodárstva z operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, z opatrenia s názvom Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky. Sprostredkovateľským orgánom bola Slovenská inovačná a energetická agentúra.

Projekt komplexne vyrieši opotrebovaný a zastaraný stav verejného osvetlenia na dvoch významných komunikáciách prechádzajúcich stredom mesta Senica. V rámci tejto modernizácie bude teda  vymenené osvetlenie na uliciach Hviezdoslavova a Štefánikova. Riešené budú aj ulice Vajanského a Hurbanova (od OD Perla po kostol), tie však v rámci projektu Senica s  novým námestím.

Nové zmodernizované osvetlenie bude využívať najlepšie  BAT technológie s cieľom dosiahnutia čo najvyšších úspor elektrickej energie so zaručením platných svetelno-technických noriem na osvetlenie komunikácií a zvýšením bezpečnosti cestnej a pešej premávky.

Navrhnuté svietidlá s nulovými horizontálnymi svetelnými  emisiami a emisiami smerujúcimi dohora dokonale eliminujú svetelný smog na rušných uliciach v meste. Všetky svietidlá budú vybavené inteligentným stmievacím prvkom, umožňujúcim znižovanie intenzity osvetlenia  v nočných hodinách.

V rámci projektu rekonštrukcie verejného osvetlenia budú vymenené všetky stĺpy VO spolu s výložníkmi. Vymenených by malo byť celkovo 128 svetelných bodov.

Nové svetlá sa budú dať riadiť prostredníctvom SMS brány (správami) pomocou GSM modemu. Cez SMS sa bude dať osvetlenie v reálnom čase spravovať, identifikovať porucha, či kontrolovať stav verejného osvetlenia. Ide o systém efektívneho riadenia verejného osvetlenia.
op_konkurencieschopnost.jpg
-lv-



NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!