Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.02.2012 - 11:31  //  aktualizácia: 02.02.2012 - 11:31  //  zobrazené: 967

V nocľahárni je miesto. Ak bude treba prijmú sa okamžité opatrenia.

logo_napis_vedla_mV extrémne silných  mrazoch sú najviac ohrozenou skupinou ľudia bez strechy nad hlavou.  Samospráva  Senice monitoruje situáciu prostredníctvom Mestskej polície a správkyne nocľahárne. Podľa dostupných informácií zatiaľ nebolo potrebné pristúpiť k opatreniam, ktoré by zabránili ohrozeniu života bezdomovcov.



Bezdomovci majú možnosť využívať na prespanie nocľaháreň na Hurbanovej ulici 1378, ktorej  kapacita je 7 postelí. V januári t.r. bolo  obsadených 6 postelí viac-menej stálymi niekoľkoročnými klientmi, ktorí preferujú noc v lepších podmienkach ako poskytuje ulica či opustené budovy.  Každý  z nich má svoju posteľ, dvakrát do mesiaca dostanú čistú posteľnú bielizeň. Z vybraných poplatkov dostávajú bezdomovci hygienické potreby, majú možnosť sa v nocľahárni umyť. V minulom mesiaci si jeden zo stálych bezdomovcov  našiel bývanie u príbuzných, čiže momentálne sú k dispozícii 2  voľné postele.  V prípade, že by záujem o prespanie v nocľahárni  prekračoval jej kapacitu, mesto bude situáciu okamžite riešiť.  Podľa prednostky K. Vrlovej do úvahy  prichádza aj využitie priestorov Útulku v Zariadení sociálnych služieb, n.o. , prípadne iné vhodné riešenie.

Mestská polícia eviduje v meste okolo 20 ľudí bez domova. Toto číslo je však orientačné, pretože niektorí miesto svojho pôsobiska menia. Momentálne je ich v Senici menej. Bezdomovci využívajú na prespanie rôzne opustené objekty.

Samozrejme, do nocľahárne môžu prísť bezdomovci len za určitých podmienok.  V prvom rade nesmie byť bezdomovec pod vplyvom alkoholu, prípadne inej návykovej látky.  Pobyt v nocľahárni je za úplatu a najmenšia sadza odvíjajúca sa od príjmu bezdomovca je 30 centov za noc.  Nocľaháreň je k dispozícii od 18. hod. do 7. hod. rannej.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!