Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.05.2023 - 15:08  //  aktualizácia: 16.05.2023 - 08:27  //  zobrazené: 648

V Senici sa do Míle pre mamu zapojilo 1420 ľudí

Peši, na bicykloch, kolobežkách, s kočíkmi sa 1420 ľudí zo Senice a blízkeho i ďalekého okolia zapojilo do najväčšej oslavy Dňa matiek. Podujatie Míľa pre mamu opäť spojilo ľudí, ktorí svoj čas a míľovú prechádzku venovali v sobotu 12. mája svojim mamičkám, starým mamám, či krstným mamám...

Míľa pre mamu je celoslovenská kampaň, ktorú Únia materských centier organizuje nepretržite už od roku 2004. K tejto kampani sa po 14. krát pripojilo aj mesto Senica, kde si podujatie získalo veľkú obľubu a už niekoľko rokov je naše mesto na popredných priečkach v množstve zapojených ľudí. Hlavnou myšlienkou Míle pre mamu je poďakovať sa mamám, starým mamám, krstným mamám aj adoptívnym mamám za ich obetavosť, pochopenie, výchovu a bezhraničnú lásku. Táto výnimočná myšlienka spája počas Míle pre mamu tisíce ľudí na rôznych miestach, a to bez rozdielu veku, rasy aj vierovyznania.

Aj tento rok malo podujatie v Senici pod palcom Centrum voľného času Stonožka v spolupráci s Mestom Senica, ktorí opäť pripravili krásne rodinné podujatie v areáli senického kúpaliska. Ten sa postupne od 14-tej hodiny zaplnil rodinami, na ktoré čakal bohatý program na pódiu i mimo neho. So svojimi vystúpeniami sa postupne predstavili šikovní speváci, tanečníci či divadelníci. Okrem programu na pódiu boli v areáli kúpaliska nachystané viaceré stanovištia so športovými a tvorivými aktivitami pre menšie aj väčšie deti. Rodinky sa mohli povoziť na golfovom autíčku, vyrobiť darček pre mamičku, alebo jej  napísať vyznanie.

V rovnakom čase, ako aj v iných mestách, vyštartovali účastníci Míle pre mamu na míľovú prechádzku po senickej cyklotrase, kde na nich čakali rôzne prekvapenia. Šašovia, indiáni, princezné, Janko, Marienka a ježibaba, Červená čiapočka s vĺčkom, vodníci, slniečko, voda a plamienok, Pipi dlhá pančucha - tieto rozprávkové postavičky, plus oddiel vodných skautov, čakali na deti na trase, aby im spríjemnili míľový pochod. Okrem dobrého pocitu, že si uctili svoje mamy a urobili niečo pre svoje zdravie, mamičky dostali medovníkové srdiečko, detičky vrtuľky a sladké odmeny za splnenie úloh.

 

ĎAKUJEME VŠETKÝM, KTORÍ PRILOŽILI RUKU K DIELU

Bohatý program niekoľko týždňov pripravoval tím viac ako 100 dobrovoľníkov a hlavných organizátorov - CVČ a Mesto Senica. Kultúrny program pre mamulienky pripravili deti z CVČ (gymnastky Zuzany Florianovej-Láskovej, Mažoretky SPIRIT Senica, tanečná prípravka Zinky Cintulovej, speváci Márie Závodskej a dramaťáci Dominiky Grebeníčkovej), tanečný a spevácky odbor ZUŠ Senica, ZŠ s MŠ na Mudrochovej ulici, MŠ na Robotníckej ulici, COOL SCHOOL, tanečná skupina SONNY a hudobná skupina CHILLI. Atrakcie, športové a tvorivé aktivity pre deti vymysleli DHZ Senica, hokejový klub HK 91 Senica, Atletický klub Senica, skauti OSMIČKA z 1. Základná škola Senica , ZŠ s MŠ na Mudrochovej ulici, 3. ZŠ Sadová, Záhorská knižnica, Záhorské osvetové stredisko, DOMKA, Senica 2.0, Cvč Stonožka Senica (materské centrum Stonožkine slniečka, mažoretky SPIRIT, Teens klub). Super vyťaženou atrakciou bolo kráľovské golfové autíčko od Thai Sen s neúnavným a trpezlivým pánom kráľom. A na cyklotrase si užívali chvíle s deťmi mamičky, deti a naši priatelia z turistického a dramatického krúžku CVČ.

Podujatie podporili Mesto Senica, Trnavský samosprávny kraj, NAD - RESS Senica, a.s., COOP Jednota Senica, Senické a skalické pekárne, HM Tesco Senica, MsKS Senica, MPS, RSMS, TS Senica. Podujatie moderoval Ján Jozéfek zo ZUŠ Senica a ozvučil Marek Grimm.

 

Podujatiu prialo pekné májové počasie, preto veríme, že ste si MÍĽU PRE MAMU 2023 všetci užili.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!