Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 11.05.2015 - 10:53  //  aktualizácia: 11.05.2015 - 10:53  //  zobrazené: 350

Zberateľ pohľadníc obchádza Slovensko, navštívil aj Senicu

ladislav_Holub02Ladislav Holub, športovec, ktorý od januára 2010 putuje po Slovensku na bicykli s cieľom navštíviť všetky obce, mestá, vyššie územné celky, miestne i mestské časti navštívil dnes Senicu.



 

Tento dôchodca z obce Poša v okrese Vranov nad Topľou si svoju zbierku pečiatok a pohľadníc slovenských miest a obcí rozširuje zaujímavým spôsobom. Na bicykli cestuje po celom Slovensku a pohľadnice aj s originálnymi pečiatkami samospráv si pýta na obecných a mestských úradoch.  Dal si za cieľ, že celé Slovensko prejde do 8 rokov. „Na Slovensku je podľa štatistík 2 924 obcí, ja som si pridal ešte vyššie územné celky aj mestské časti, ktoré som sa rozhodol navštíviť. Z VÚC mi chýba už iba bratislavská a nitrianska župa,“ pochválil sa Ladislav Holub a pokračuje vo svojom rozprávaní: „Doteraz som prešiel už viac ako 2 100 miest a obcí. Zostáva mi ich ešte navštíviť zhruba 850. Cez víkendy navštevujem hlavne obce, kde sa dá starosta ľahšie zastihnúť a cez týždeň potom putujem na mestské úrady.“ Na otázku, koľko kilometrov prejde denne odpovedal: „Svoju dennú trasu nemeriam v kilometroch, ale na počet navštívených starostov, či primátorov.“  Niekedy sa mu podarí za deň navštíviť 7, inokedy aj 11 miest.

V Senici sa zdržal len chvíľu a opäť sa vydal na cestu na svojom starom bicykli. Šliapol do pedálov, keďže cieľ jeho cesty je ešte ďaleko. Pánovi Holubovi prajeme mnoho šťastných kilometrov a želáme mu, aby sa jeho sen splnil.

 

ladislav_Holub03_m

ladislav_Holub01

ladislav_Holub03

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!