Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice komisií
publikované: 20.02.2024 - 14:21  //  aktualizácia: 20.02.2024 - 14:25  //  zobrazené: 231

Zápisnica zo zasadnutia komisie športu zo dňa 07.02.2024

číslo: č. 1/2024  |  dátum konania: 20.02.2024  |   zápisnica (pdf)

Zápisnica   č. 1/2024

zo zasadnutia komisie športu, dňa 07.02.2024

___________________________________________________________________________

 

Prítomní:                   podľa prezenčnej listiny

 

Program:                   1. Otvorenie

                                    2. Vyhodnotenie najlepších športovcov mesta za rok 2023 - výber

    ocenených podľa nominácií klubov a verejnosti

3. Rôzne

4. Záver

 

 

K bodu č. 1

Otvorenie - na úvod zasadnutia privítal všetkých prítomných predseda komisie Mgr. Hutta a oboznámil ich s programom zasadnutia.

 

K bodu č. 2

Mesto Senica v spolupráci s MsKS Senica a komisiou športu pri MsZ v Senici pripravuje podujatie vyhodnotenie najlepších športovcov za rok 2023 pod názvom Športovec Senice 2023 v kategóriách žiak, dorast, dospelý, kolektív, tréner a osobnosť. Tajomník komisie        I. Tobiáš oslovil športové kluby, aby navrhli z každej kategórie jedného športovca s najvýraznejšími športovými úspechmi za rok 2023. Navrhnúť športovcov alebo osobnosti na ocenenie mohla aj verejnosť na základe zverejnenej výzvy na webovej stránke Mesta Senica. Komisia športu z predložených návrhov vybrala športovcov a osobnosti, ktorí budú slávnostne ocenení (viď príloha č. 1).

Podujatie sa pôvodne malo uskutočniť v tanečnej sále Domu kultúry Senica, komisia však dala návrh, aby miesto ocenenia zostalo oproti minulosti nezmenené, teda v kinosále Domu kultúry. Kultúrny program zabezpečí ZUŠ Senica a mažoretky, moderátorom galavečera bude Vratko Studenič. Tajomník komisie osloví športové kluby, aby mailom poslali fotky ocenených.

 

Uznesenie č. 8/2024 zo dňa 07.02.2024

Komisia športu prerokovala nominácie klubov a verejnosti na podujatie Športovec Senice 2023 a vybrala ocenených.

Hlasovanie:

Prítomní: 8     za: 8                proti: 0            zdržal sa: 0      počet členov: 9

K bodu č. 3

V bode rôzne predseda komisie žiadal kompetentných o informáciu v akom štádiu je návrh zmeny financovania športu v meste Senica. Vedúca odd. soc. vecí, školstva, kultúry a športu Ing. Hebnárová vysvetlila, že v priebehu prvého polroka tohto roka sa doplní Koncepcia rozvoja športu, vytvorí sa smernica (nariadenie) o financovaní tak, aby do 30.06.2024 boli schválené všetky dokumenty a pravidlá. Následne sa športové kluby budú môcť pripraviť a nachystať na zmenu financovania, ktorá by bola platná od 01.01.2025.

Následne predseda komisie hovoril o potrebe doplniť komisiu o jedného člena, nakoľko              p. Kubíček sa vzdal členstva mailom dňa 03.02.2024.

Predseda komisie žiadal vysvetliť dôvody na presunutie p. Mášikovej do MsKS Senica a jej odvolanie z miesta tajomníčky komisie športu. Na zasadnutí bol prítomný aj primátor mesta Ing. Mgr. Džačovský, ktorý vysvetlil, že všetky podujatia a akcie prešli od 01.01.2024 rozpočtovo aj organizačne pod záštitu MsKS (Záhorácky maratón, Silvestrovský beh, Míľa pre mamu, Martinské svetlonosenie a iné), a preto bola aj p. Mášiková presunutá ako zamestnankyňa do MsKS. Všetky akcie pripravuje profesionálne a personálne bude nápomocná aj pri ďalších iných podujatiach, ktoré spadajú pod MsKS. Predseda poznamenal, že sa obáva toho, aby športové podujatia mali pod MsKS aj naďalej rovnako vysokú kvalitu ako doteraz, na čo primátor mesta reagoval, že verí tomu, pokiaľ ich bude aj naďalej pripravovať p. Mášiková, budú aj naďalej rovnako kvalitné.

Primátor na záver informoval komisiu, že aj v tomto roku sa rozhodol udeliť Cenu primátora na podujatí Športovec Senice 2023, a to klubu TJ Družstevník Kunov za pomoc pri zachovaní mládežníckeho futbalu v našom meste.

 

K bodu č. 4

Predseda komisie poďakoval prítomným za ich účasť a ukončil zasadnutie.

 

Zapísal: Ivan Tobiáš, tajomník komisie

                                                                                                     Mgr. Peter Hutta

predseda komisie športu

PRÍLOHY

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!