Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 22.05.2024 - 08:26  //  aktualizácia: 22.05.2024 - 08:27  //  zobrazené: 189

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 24.04.2024

číslo:  |  dátum konania: 24.04.2024  |   zápisnica (pdf)

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 24.04.2024

 

Program:

  1. Privítanie
  2. Čerpanie fin. prostriedkov z participatívneho rozpočtu pre rok 2024
  3. Diskusia
  4. Ukončenie

 

K bodu č. 1:

Predseda privítal členov mestského výboru  na zasadnutí a zároveň skonštatoval, že je 12 prítomných členov z prezenčnej listiny (celkový počet členov je 14), čím sa toto zasadnutie stalo uznášania schopné. Následne všetci prítomní členovia odsúhlasili program zasadnutia.

 

K bodu č. 2:

Prvý návrh bol prispieť na akciu, ktorá sa každý rok organizuje na Kolónii – Záhradná slávnosť (Kolonkári Kolonkárom 2024). Tento rok sa akcia bude konať 17.08.2024 v medzibloku na Kolónii. Na tomto podujatí budú súťaže pre deti aj dospelých, výstava tvorby Kolonkárov, vystúpenie skupiny Country tip, večerné premietanie starých filmov p. Prokeša a pozorovanie nočnej oblohy. Výdavky na celú akciu sú 1160€, z čoho požadovaná suma je 500€. Tento príspevok bude použitý na materiál pre tvorivé dielne (200€) a hudobné vystúpenie (300€). S týmto návrhom všetci prítomní súhlasili.

Druhý návrh bol postaviť komunitnú záhradu na lúke pri veterinárnej klinike na Hviezdoslavovej ulici. Nakoľko sa tam obyvatelia tamojších bytoviek stretávajú a organizujú si malé akcie, bol podaný návrh na realizáciu lavičkovej súpravy aj so stolom. Lavičková súprava má byť zabetónovaná. Celková suma na realizáciu sedenia je 1 000€ (lavičková súprava – 700€, betón a štrk cca 300€). S týmto návrhom všetci prítomní súhlasili.

Tretí návrh sa týka kastrácie mačiek. Tak ako aj minulý rok, dobrovoľníci budú pokračovať v odchyte a kastrácii túlavých mačiek. V našom obvode je 12 kolónii o počte cca 120 mačiek, 5 z nich sa podarilo vďaka kastračnému programu vykastrovať. Na každých 100€ vynaložených z mesta dobrovoľníci vykonajú prácu za 300€ (odchyt, materiál, liečivá, pooperačná starostlivosť). V tomto roku je požadovaný príspevok 400€. Aj s týmto návrhom všetci členovia súhlasili.

Na minulom zasadnutí padol návrh na vybudovanie menšej hracej zostavy v materskej škole na Robotníckej ulici. Členovia rozhodli zvyšok participatívneho rozpočtu (cca 5 500€) investovať práve sem, nakoľko materská škola má už staré a nie dostatočne vyhovujúce preliezky a hracie zostavy.

 

K bodu č. 3:

         Zástupca primátora oboznámil členov ohľadom nahlásených výtlkov aj z minulých zasadnutí tak, že prvá fáza opráv by mala byť dokončená do konca júna.

            Na minulých zasadnutiach bol podaný podnet na osadenie kamery na parkovisko na Hviezdoslavovej ulici pri veterinárnej klinike, z dôvodu vývozu stavebného a iného objemného odpadu. Mesto momentálne nemá v rozpočte dostatočné financie na osadenie kamery, avšak podnet zostáva v povedomí na ďalšie plánovanie rozpočtov, poprípade z rozpočtu mestskej polície.

 

K bodu č. 4:

Na záver predseda poďakoval členom za aktívny prístup a účasť na zasadnutí. Následne zasadnutie výboru ukončil.

 

Súčasťou zápisnice je aj prezenčná listina.

 

V Senici dňa 24.04.2024                                                                   zapísala: Kristína Pokorná

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!