Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 18.03.2024 - 08:14  //  aktualizácia: 18.03.2024 - 08:19  //  zobrazené: 149

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 31.10.2023

číslo:  |  dátum konania: 31.10.2023  |   zápisnica (pdf)

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 2 zo dňa 31.10.2023

 

Program:

  1. Privítanie
  2. Požiadavky – vyjadrenie
  3. Čerpanie fin. prostriedkov z participatívneho rozpočtu pre rok 2023
  4. Diskusia
  5. Ukončenie

 

K bodu č. 1:

Predseda privítal členov mestského výboru  na zasadnutí a zároveň skonštatoval, že je 10 prítomných členov z prezenčnej listiny (celkový počet členov je 14), čím sa toto zasadnutie stalo uznášania schopné. Následne všetci prítomní členovia odsúhlasili program zasadnutia.

 

K bodu č. 2:

V tomto bode p. Lackovič podal správu o plnení požiadaviek z predchádzajúcich zasadnutí:

  1. Tehelná ul. – výstavba chodníka smerom k obchodu Billa.

(Vyjadrenie: Nie sú tam mestské pozemky a vzhľadom k tomu, že tento rok bola vybudovaná cyklotrasa, vedúca týmto smerom, ľudia využívajú tento úsek.)

 

  1. Staré sídlisko – centrálne námestíčko, neporiadok, fľaše, odpadky – apel na častejšie čistenie, údržbu.

(Vyjadrenie: Tím pána Pukančíka naďalej 3x týždenne námestíčko čistí a upratuje.)

 

  1. Staré sídlisko – vybudovanie polo podzemných stojísk na odpad, revitalizácia súčasných, napr. pri tzv. „vojenských“ bytovkách.

(Vyjadrenie: Výstavba je na pláne na rok 2025, potrebné je ešte určenie presného miesta. Na pláne je tento rok budovanie polo podzemných stojísk pri Jucine a na rok 2024 Hollého ul.)

 

  1. Staré sídlisko – vybudovanie chýbajúcej časti chodníka pri bytovke č.299.

(Vyjadrenie: Chodník je vybudovaný.) 

 

  1. Kolónia – súkromný pozemok oproti MŠ - vyzvať vlastníka na úpravu zelene presahujúcu do chodníka.

(Vyjadrenie: Mesto zaslalo písomné upozornenie na nápravu vlastníkovi pozemku, následne vlastník zeleň upravil.)

 

  1. Kolónia – pokus o vypílenie agátov na údajne prenajatom pozemku od mesta pod bývalým obchodom – preveriť, zabezpečiť údržbu ( kosenie ) aj tejto časti mesta.

(Vyjadrenie: Pokus o vypílenie sa neeviduje a kosenie  bolo upravené v prospech tejto požiadavky.)

 

  1. Kolónia – preveriť parkovanie majiteľov áut na miestach kde sa parkovať nemá, poškodzovanie zelene, zabezpečiť priestor pre vjazd záchranných zložiek, uvažovať nad spoplatnením parkovania na hl. ceste tak, ako je to v iných lokalitách mesta?

(Vyjadrenie: Momentálne sa rieši.)

 

  1. Kolónia – návrh na inštalovanie odpadkového koša, miesto bude určené žiadateľmi

(Vyjadrenie: Kôš je osadený pri odbočke ku škôlke.)

 

  1. Továrenská ul. (úsek od Novaservisu po tepláreň Infra Services, a.s. /býv. Mestská výhrevňa) – požiadať štátnu políciu o pravidelné meranie rýchlosti z dôvodu jej pravidelného prekračovania.

(Vyjadrenie: Štátna polícia bola oslovená, vykonáva merania.)

 

  1. Továrenská ul. – umiestniť odpadkový kôš medzi dvomi lavičkami.

(Vyjadrenie: V najbližšej dobe sa bude riešiť, obstarali sa ďalšie koše)

 

  1. Továrenská ul., garáže po ľavej strane (zo zadnej strany 4 – och panelákov na Hviezdoslavovej ulici) až po tepláreň Infra Services, a.s. (býv. Mestská výhrevňa) • požiadavka na kosenie zelených plôch aj pred garážami pri vstupe do garáží • orezanie krovín a stromov (za garážami) nad strechami garáží - pozemky sú mestské.

(Vyjadrenie: Kosenie prebieha podľa harmonogramu, orezy sú v zozname požiadaviek na oddelení životného prostredia a budú postupne uskutočnené.)

 

  1. Továrenská ul. - vyčistiť upchaté vpustné otvory kanalizácie dažďovej vody na ceste medzi garážami po ľavej strane až po tepláreň Infra Services, a.s. (býv. Mestská výhrevňa) a panelákmi na Hviezdoslavovej ulici č.471/42.

(Vyjadrenie: Čistenie prebieha podľa harmonogramu.)

 

  1. Hviezdoslavova ul. – požiadavka na inštalovanie koša pri paneláku 471/42 vedľa chodníku pri hlavnej ceste.

(Vyjadrenie: V najbližšej dobe sa bude riešiť, obstarali sa ďalšie koše.)

 

  1. Chodník od plavárne pri plote bývalého SH po most smerujúci na Kolóniu za LIDLom – vyčistiť od odpadkov ( pozn. pozemok nie je vo vlastníctve mesta ), osadiť odpadkové koše na najbližšom pozemku mesta.

(Vyjadrenie: Úsek je pravidelne čistený.)

 

  1. Lokalita za obchodom p. Suchého na hlavnej ul. (stávková kanc. NIKÉ, ázijský obchod) schody k bývalej budove Záhoráka v osobnom vlastníctve, byty prenajaté cudzincom – kontajnerové stojisko na odpad, častý bordel, preveriť či platí majiteľ za odvoz odpadu vytvoreného nájomcami a intenzita ich vývozu, rovnaký problém-stojisko odp. nádob za obchodným domom fi. 101 Drogérie o 15 m ďalej.

(Vyjadrenie: Mesto vykonáva kontroly prevádzok.)

 

  1. Hviezdoslavova ul. – schody smerom k športovej hale, stojisko na odpad treba revitalizovať, pribúdaním nádob nespĺňa kritériá stojiska, kontajnery už zasahujú do cesty.

(Vyjadrenie: Realizácia projektu na nové parkovisko a stojisko na odpad ako celok a zaradenie do rozpočtu.)

 

  1. Dlhá ul. -vyčistenie kanalizačných vpustí a opraviť ktoré sú prevalené

(Vyjadrenie: Sociálny podnik čistí vpuste podľa harmonogramu.)

 

 

K bodu č. 3:

Tento rok mal výbor možnosť čerpať participatívny rozpočet v sume 7 500€. Na minulom zasadnutí bol rozdelený na 3 časti. Prvá časť išla na v sume 1 100€ na akciu 80. výročie Kolónie, ktorá sa konala 19.08.2023. Druhá časť bola vyčlenená na workoutové ihrisko na Starom sídlisku, ktoré sa bude osádzať budúci týždeň. Tretia časť bola použitá na príspevok pre kastráciu mačiek.

Nakoľko sa celá suma z podujatia (80. výročie Kolónie) neminula, bude použitá na workoutové ihrisko. 

 

K bodu č. 4:

Členovia výboru diskutovali o ďalších požiadavkách, a to o oprave rozbitej cesty pri kanálových vpustiach na Kaplinskej ulici a oprave cesty na Topoľovej a Sládkovičovej ulici.

Ďalším predmetom diskusie bolo, aby mesto upozornilo Technické služby na neporiadok okolo zberného dvoru, pretože počas zlého počasia sú odpadky rozfúkané. Taktiež bolo upozornené na častý neporiadok a odpadky na Priemyselnej zóne.

Ako ďalší návrh bola rekonštrukcia Materskej školy na Robotníckej ulici, nakoľko to je posledná škôlka, ktorá nie je zrekonštruovaná.

Ďalšie upozornenie bolo na cyklochodník oproti Obchodnej akadémii, z ktorého začala rásť tráva a členovia žiadajú o pokosenie, resp. úpravu chodníka tak, aby sa tento problém nevyskytoval.

Pri rozhodovaní rekonštrukcie ďalšieho vnútrobloku členovia žiadali o zváženie miesta pri Lekárni u Martina.

Pri ďalšom bode  padol návrh na jednosmerky na IBV a úprave parkovania pri Službyte. Taktiež by mala Mestská polícia upozorňovať občanov na státie autom na chodníku, mnohokrát tam nie je miesto a v prípade potreby záchranky alebo hasičov by sa na daný úsek nevedeli dostať.  

Upozornené bolo na priechod pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici. Jeden priechod bol zrušený, druhý však nie je bezbariérový, preto je potrebné okraj chodníku upraviť.

Následne sa preberala nová signalizácia na hlavnej križovatke, ktorá sleduje počet áut a reguluje dopravu, zároveň bolo oznámené, že na jar budúceho roku bude priradený semafór pri Lidli k programu nových semafórov.

Ďalšia požiadavka bola podaná od obyvateľov bytovky na Hviezdoslavovej ulici a to na osadenie lampy a kamery na parkovisku, nakoľko dochádza k trestnej činnosti, krádeži áut a ich súčastí, a zároveň sa tu vytvárajú čierne skládky pri kontajneroch. Cez spomínané parkovisko vedie cesta/chodník, po ktorom chodia ľudia do Mahle.

 

K bodu č. 5:

Na záver predseda poďakoval členom za aktívny prístup a účasť na zasadnutí. Následne zasadnutie výboru ukončil.

 

Súčasťou zápisnice je aj prezenčná listina.

 

V Senici dňa 06.11.2023                                                                   zapísala: Kristína Pokorná

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!