Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 28.06.2023 - 13:06  //  aktualizácia: 28.06.2023 - 13:07  //  zobrazené: 504

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 5 zo dňa 5. apríla 2023

číslo: 02/2023  |  dátum konania: 05.04.2023  |   zápisnica (pdf)

 

Zápisnica zo zasadnutia 2. MsV č.5, ktoré sa konalo 5.apríla 2023 o 18,00 hod. v zasadačke Spoločenského domu v Kunove.

 

Prítomní: hosť p. Vladimír Zuščík, 8 členov, ospravedlnený pán Liška

Výbor je uznášania-schopný

Program:

  1. Zahájenie, privítanie, prezentácia.
  2. Prerokovanie podnetov a úloh z posledného výboru a odpovedí na interpelácie, nové podnety, interpelácie.
  3. Informácie o činnosti komisií, rád a zastupiteľstva.
  4. Spoločenské podujatia konané od posledného zasadnutia a výhľadový plán aktivít. Zosúladenie akcií so streleckým klubom. Pozvaný hosť p. Zuščík- predseda streleckého klubu
  5. Diskusia
  6. Rôzne
  7. Záver, prílohy

 

Bod č. 1

Zasadnutie otvoril D. Podmajerský. Privítal hosťa p. Zuščíka predsedu streleckého klubu v Kunove. Prezenčná listina.

Bod č. 2

D. Podmajerský informoval o odpovediach na interpelácie z 2. MsZ. (kópia v prílohe).

Nakoľko bolo odpovedané na všetky interpelácie v jednom liste bez označenie osoby, ktorá na jednotlivú interpeláciu odpovedala, požadoval na zastupiteľstve doplnenie kompetentných osôb a nakoľko na niektoré z nich nebolo odpovedané, požaduje v ďalšej interpelácii odpovede doplniť. Vzhľadom na termín konania výboru a legislatívnu povinnosť odovzdať interpeláciu do 3 dní od konania MsZ, podá poslanec písomné interpelácie po nasledujúcom zastupiteľstve .

Diskusia k jednotlivým interpeláciám. Očakávané odborné stanovisko k prevádzkovaniu cintorína v Kunove.

Nové podnety: občania obvodu požadujú informáciu či a kedy Mesto Senica plánuje prepojiť cyklotrasou alebo inou komunikáciou mestskú časť Košútovec so Senicou resp. Hlbokým. Zdôvodnenie priorít na základe ktorých sa budujú jednotlivé smery cyklotrás. Vzhľadom na rozrastanie sa Košútovca majú obyvatelia názor, že by sa Mesto malo zaujímať o bezpečné prepojenie časti Košútovec s Mestom respektíve s obcou Hlboké pre peších a cyklistov.

Občania Košútovca požadujú o osadenie stojanov s vreckami pre psíčkarov.

Priechod pre chodcov k autobusovej zastávke alebo možnosť znížiť rýchlosť z terajšej 70km/hod na 50km/hod, kvôli bezpečnosti detí, ktoré využívajú autobus na prepravu do školy. 

V určitých obciach, kde nie je vybudovaná kanalizácia, sa im o vývoz OV stará obec - obecné auto, tým pádom platia za vývoz len poplatok obci (ide o sumy 20-25-30€). Občania majú za to, že nakoľko patria pod mesto a platia "senické" dane, bolo by od mesta adekvátne sa do niečoho takého zapojiť, keďže z mesta majú informáciu, že kanalizácia sa v Košútovci v budúcnosti neplánuje. Keďže mestu poskytne nemenovaná firma V. financie na vybudovanie novej COV, pretože existujúca už nepostačuje, bolo by od mesta na margo toho úslužné gesto, keďže nie sú ochotní v budúcnosti riešiť otázku kanalizácie, umožniť vývoz OV občanom z Košútovca s odpustením aspoň časti poplatku za čističku, prípadne nejaké vhodné alternatívne riešenie. 

Po skládke asfaltovej drte na parkovacej ploche pred futbalovým ihriskom v Kunove, ostali  zvyšky, ktoré treba odstrániť. Spôsobujú problémy hlavne korčuliarom.

Urgencia občanov Dolných Surovín ohľadom riešenia kolaudácie vodovodnej prípojky.

Situácie je naozaj vážna, aktuálny spôsob vyzbierania platieb od jednotlivých ľudí nefunguje a hrozí, že pre neschopnosť platiť úhrady, budú všetky bytové jednotky odpojené!

 

Bod č. 3

Informácia členov komisií. Diskusia ohľadom spolupráce s komisiou životného prostredia a organizáciami pre ochranu životného prostredia ohľadom zmapovania lokalít a následného vytvárania vodo-zádržných opatrení v určených kritických lokalitách.

Informácia o jednotlivých bodoch zastupiteľstva najmä schválenie územného plánu a jednotlivých lokalít dotýkajúcich sa obvodu č.5.

Bod č. 4

Vyhodnotenie spoločenských podujatí a aktualizácia plánu.

Výzva výboru predsedovi streleckého klubu p. V. Zuščíkovi na spoluprácu obnovenie akcie „Hurá prázdniny“ na strelnici s pomocou členov výboru a ďalších občanov Kunova.

Spoločne bol dohodnutý termín 1.7.23 s tým, že vzhľadom na malú členskú základňu Streleckého klubu, zabezpečí výbor MsZ v Kunove, všetku organizačnú činnosť ako po materiálno-technickej, tak po finančnej stránke.

Vyhodnotenie posledných aktivít a aktualizácia plánu na ďalšie mesiace.

Zber odpadu, máj.

Bod č. 5

Potreba širšej informovanosti občanov o aktivitách, hlavne tlačenou formou pre tých, ktorí nemajú možnosť dohľadať si ich na internete.

Informácia o prerozdelení FOND Pro Senica (malé/veľké projekty)

Bod č. 6

Participatívny rozpočet a možnosti jeho využitia.

       Zápisnicu vyhotovil Dušan Podmajerský .................................................

      V Senici, 13.6.2023

 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!