Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Uznesenia a zápisnice MsV
publikované: 14.11.2022 - 10:03  //  aktualizácia: 24.02.2023 - 12:58  //  zobrazené: 696

Zápisnica zo zasadnutia MsV č. 7 zo dňa 20. 10. 2022

číslo:  |  dátum konania: 20.10.2022

Zápisnica zo zasadnutia MV č. 7 v Senici, ktoré sa konalo dňa  20.10.2022 o 16.00 h v zasadačke poslancov MsÚ v Senici

 

Program schôdze:

1. Otvorenie

2. Správa o plnení uznesení z posledného zasadnutia

3. Informácia o použití participatívneho rozpočtu na r. 2022

4. Rôzne

5. Diskusia

6. Uznesenia

7. Záver

 

1. Zasadnutie otvorila Mgr. Marta Štítna, predsedníčka  MV č. 7 a skonštatovala, že MV č. 7 je uznášaniaschopný. Počet prítomných bol 7 a 5-ti členovia boli ospravedlnení (viď prezenčná listina - príloha č. 1), vrátane prísediaceho člena z MP v Senici. .

2. V tomto bode bolo prerokované plnenie uznesení z predchádzajúceho stretnutia – možné riešenia predmetných problémov sú vyznačené hrubým písmom:

 

Prijaté uznesenia na predchádzajúcom zasadnutí MsV č. 7 a ich plnenie:

 

  1. Žiadame MsÚ v Senici o rozpis prác a ich finančné vyčíslenie v rámci čerpania participatívneho rozpočtu na r. 2021 - splnené

 

I. Vyjadrujeme nesúhlasné stanovisko k využívaniu ťažkých mechanizmov na prejazd po Komenského ulici, Okružnej ulici – v rámci plánovanej výstavby rodinných domov v časti „Pole od Kunova“ a požadujeme túto požiadavku zakomponovať do povolení, ktoré sú v kompetencii mesta Senica – zapracováva sa so spisovej dokumentácie

 

II. Žiadame o zintenzívnenie čistenia Komenského ulice pri II. ŽŠ z dôvodu väčšieho znečisťovania - splnené

 

III. Žiadame o zabezpečenie opravy chodníka na Fajnorovej ulici v časti pri evanjelickom kostole z dôvodu vydúvania a rozrušovania chodníka koreňmi stromov. Chodník sa stal nebezpečným pre návštevníkov kostola, najmä pre starších ľudí – čiastočne splnené

 

IV. Žiadame o zabezpečenie intenzívnejšieho vývozu smetí z tzv. Čerešňovej aleje, nakoľko z dôvodu oteplenia sa zintenzívnila návštevnosť tejto lokality a smetné koše na tejto trase sa skôr napĺňajú - splnené

 

V. Žiadame informácie o tom, kto je zodpovedný za časový rozpis prác, jeho kontrolu a tiež za odstránenie nedostatkov pri pokládke optických káblov na Moyzesovej ulici, Brezovej ulici a v ich okolí (trčiace káble, nedorobené práce dlhšiu dobu a pod.) – splnené

 

VI. Žiadame aby MsP aj naďalej pravidelne monitorovala prevádzku „Erika“ na Štefánikovej ulici a jej okolie, ako aj dodržiavanie príslušných predpisov (rušenie verejného poriadku a pod.) – splnené, realizuje sa

 

3. V bode č. 3 Mgr. Štítna  informovala o tom, že celá čiastka participatívneho rozpočtu bola použitá na doplnenie herných prvkov vo vnútrobloku bytového domu na Hollého a SNP ulici, kde bola dobudovaná preliezačka so šmykľavkou.

 

4. V tomto bode sa prítomní vyjadrovali k plneniu uznesení z predchádzajúceho zasadnutia, pričom vyjadrili nespokojnosť s niektorými riešeniami, ako napríklad využitie participatívneho rozpočtu ešte z r. 2021 a obavy z jeho použitia v roku 2022, kedy malo byť zrevitalizované aj pieskovisko, čo sa nestalo.

 

5. V bode diskusia Mgr. Štítna predniesla pripomienku pána Jaroslava Fodora, ktorý žiada vysvetlenie, kto dal povolenie k vybudovaniu balíkoboxu Packeta na ulici SNP priamo pri cintoríne a zároveň predniesla aj návrh pána Fodora o zrušení predmetnej stavby ako tzv. „čiernej stavby (bude zakomponované v uzneseniach).

Ďalej sa prítomní vyjadrovali k bezpečnosti cestnej premávky v obvode č. 7, najmä na križovatke „pri Faune“ v ranných hodinách (Ing. Tomiš, Ing. Vyletelová). Ing Vyletelová poukázala aj na budovanie nových odpadkových košov pre zvieracie exkrementy, ale zároveň na neupratanie starých košov a ich povaľovanie sa na zemi pri košoch nových. Apeluje na zefektívnenie takýchto krokov, aby nedochádzalo k znečisťovaniu životného prostredia a k neporiadku. Ing. Tomiš poukázal aj na neutešený stav chodníka smerom k Agrostavu, na jeho neudržiavanie a nedostatočné kosenie. Ing. Vyletelová a ing. Košičárová  upozornili aj na zlý stav kanála na križovatke Okružná / SNP, ktorý je potrebné opraviť, najmä z hľadiska bezpečnosti jazdy automobilom. Mgr. Štítna zase upozornila na nedostatočne upravenú zeleň ( nebezpečne visiace konáre stromov) pred bytovkou SNP 754 a požadovala ich odstránenie a prijateľnejšiu revitalizáciu tejto časti zelene s dobudovaním lavičiek na oddych. PhDr. Pagerková opätovne poukázala na nevyriešenú situáciu s pohostinstvom ERIKA pre „starej Poliklinike“ na ul. Štefánikova a na pretrvávajúce problémy s hlukom a rušením nočného kľudu.

 

6. Na zasadnutí MsV č. 7 boli dňa 20.10.2022 prijaté nasledovné uznesenia:

 

  1. Žiadame prešetrenie tzv. čiernej stavby“ balíkoboxu PACKETA na ulici SNP pri cintoríne a žiadame jeho odstránenie.
  2. Žiadame do budúcnosti koordinovať výmenu odpadkových košov na zvieracie exkrementy (ale aj iné) a odstránenie starých, už nepoužívaných košov.
  3. Žiadame zrezanie nebezpečných konárov stromov na ulici SNP pred bytovkou 754 a doriešenie dobudovanie tejto časti aj osadením lavičiek.
  4. Žiadame o urýchlenú opravu kanála na križovatke Okružná/SNP smerom k cintorínu, predmetný kanál je nebezpečný (cesta okolo neho je prepadnutá na jednej strane a vyvýšená na druhej).
  5. Žiadame o riešenie zvýšenej bezpečnosti na križovatke „pri Faune“, najmä v ranných hodinách, keď chodia deti do školy. Je tam enormne zvýšený počet áut a často tam dochádza k dopravným kolíziám. Podobná situácia je aj na križovatke SNP/Hollého (pri „Hílkovi“) – ktorá je neprehľadná najmä pri jazde po SNP smerom od cintorína. Často tu dochádza ku haváriám, lebo nie je vidieť na cestu Hollého, či po nej prechádzajú autá. Bránia im vo výhľade autá, zaparkované na Hollého (popred „Hílka“).
  6. Opäť žiadame o vysvetlenie, akým spôsobom sú odovzdávané práce po pokládke optických káblov v mestskej časti č. 7 a kto je zodpovedný za uvedenie komunikácií a chodníkov do pôvodného stavu?

 

Hlasovanie prítomných členov o všetkých uvedených uzneseniach

( č. I. – VI.) v zápisnici bolo jednomyseľné.

 

7. Záver – Mgr. Štítna ukončila 2. zasadnutie MsV č. 7 v r. 2022 a poďakovala všetkým prítomným za aktívnu účasť počas celého obdobia 4 rokov a popriala všetkým, ktorí budú zvolení v nasledujúcich voľbách, aby sa im dobre spolupracovalo.

       

 

Zápisnicu vyhotovila Mgr. Marta Štítna...............................

 

 

V Senici, 20.10.2022

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!